Λιακούλη: «Να μπουν οι αγρότες στο νέο πλαίσιο για τα φωτοβολταϊκά»

Δημοσίευση: 18 Απρ 2020 16:29

Ερώτηση για την περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης των αγροτών για την αξιοποίηση νέων φωτοβολταϊκών βάσει πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης, κατέθεσε πρόσφατα η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά, (ΦΕΚ Β/940/20.3.2020), καθορίζεται το πλαίσιο προτεραιότητας στην αξιολόγηση και χορήγηση οριστικών προσφορών σύνδεσης για σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ διαφόρων τεχνολογιών από τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), και ειδικά για τα κορεσμένα δίκτυα (πχ Πελοποννήσου, Εύβοιας) και από τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ).

Ωστόσο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με την ως άνω Υπουργική Απόφαση, επέλεξε να συμπεριλάβει τους αγρότες στην τελευταία ομάδα «προτεραιότητας», την ΟΜΑΔΑ Ε, καθώς όπως φαίνεται οι αιτήσεις των Ομάδων Α και Β αξιολογούνται κατά προτεραιότητα έναντι των αιτήσεων των Ομάδων Γ, Δ, και Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Λάρισας ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς για το αν προτίθενται να προβούν άμεσα στην αποκατάσταση της αδικίας για τον αγροτικό κόσμο και τους λοιπούς ιδιώτες που επήλθε από την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΝ, όπως και για το αν σκοπεύουν να επαναφέρουν τη διαδικασία της ποσόστωσης για την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass