Με τροπολογία η αποζημίωση σε κτηνοτρόφους του Τυρνάβου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ * ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΟΡΙΔΗ - ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2020 15:33

«Η πατρότητα της τροπολογίας ανήκει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η αδυναμία προωθήσεώς της βαρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε απάντησή του στον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ότι η νομοθετική ρύθμιση, μέσω της οποίας επιλύεται το θέμα της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων του Τυρνάβου, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, είχε κατατεθεί τον περασμένο Οκτώβριο από δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Την τροπολογία όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Αραχωβίτης «αρνήθηκε τότε να την κάνει δεκτή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Στην απάντησή του ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι «η εν λόγω υπόθεση εκκρεμούσε πλέον των 4,5 ετών και ο κ. Αραχωβίτης δεν την επέλυσε, διεκδικώντας τώρα την πατρότητα της ρυθμίσεως» επισημαίνοντας πως «η διευθέτηση του ζητήματος πιστώνεται στην παρούσα κυβέρνηση, η οποία και επέλυσε τις νομικές περιπλοκές αλλά και εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

«Αντί ν’ αναγνωριστεί από την κυβέρνηση η κρισιμότητα του τομέα με τα αντίστοιχα των περιστάσεων εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης, οι κτηνοτρόφοι δεν βλέπουν καμία σχετική πρωτοβουλία» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Όπως σημειώνει, τον περασμένο Οκτώβρη, (στις 11/10/2019), δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τη βουλευτική τροπολογία με Γενικό Αριθμό 43 και Ειδικό 1 για την επίλυση του προβλήματος με τις οφειλές προς τους κτηνοτρόφους από το πρόγραμμα εκρίζωσης ζωονόσων. «Την τροπολογία αυτή αρνήθηκε τότε να την κάνει δεκτή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τώρα την επαναφέρει και την παρουσιάζει σαν δική του πρόταση -αυτούσια, χωρίς να λείπει ούτε κόμμα- στην παρ. 2 του άρθρου 19 του Σχέδιο Νόμου που έθεσε σε διαβούλευση. Από τότε είχαμε προειδοποιήσει ότι θα την επαναφέρει σαν δική του ρύθμιση. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, επιβεβαιωνόμαστε» αναφέρει ο Στ. Αραχωβίτης.

«Αναρωτιόμαστε, όμως, αν αρκεί η διάταξη σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ν’ αναγνωριστεί και να λυθεί, έστω και τώρα, το πρόβλημα των κτηνοτρόφων. Συνεχίζουμε να απορούμε -όπως και τον Οκτώβρη του 2019- πώς ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός υπουργός δεν εξέλαβε την τότε κίνησή μας ως βοηθητική για την επίλυση του προβλήματος των κτηνοτρόφων.

Το μεγάλο ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει η πραγματική βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, που σαν να μην έφτανε το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης, αντιμετώπισαν και τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπουργών της (Άδωνις Γεωργιάδης κ.ά.). Αντί λοιπόν ν’ αναγνωριστεί από την κυβέρνηση η κρισιμότητα του τομέα με τα αντίστοιχα των περιστάσεων εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης, οι κτηνοτρόφοι δεν βλέπουν καμία σχετική πρωτοβουλία» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1