«Ξηλώνουν» αγροτικά εξαρτήματα ποτίσματος και μετασχηματιστές

Η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Φαρσαλινούς αγρότες

Δημοσίευση: 27 Απρ 2020 19:15

Τον ύπνο τους έχουν χάσει τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες στην επαρχία Φαρσάλων από τις επιδρομές αγνώστων που αρπάζουν στο πέρασμά τους αγροτικά εξαρτήματα ποτίσματος και αφαιρούν ηλεκτρολογικό υλικό από το τοπικό δίκτυο των γεωτρήσεων, ενώ συνεχίζονται οι κλοπές μετασχηματιστών από το δίκτυο της ΔΕΗ για να πάρουν τον χαλκό.

Σύμφωνα με την "ΕτΔ", τις προηγούμενες ημέρες οι άγνωστοι δράστες «έγδυσαν» τρία διαφορετικά ηλεκτρομοτέρ ποτίσματος γεωτρήσεων, που βρίσκονταν μεταξύ των χωριών Βασιλί, Ανωχωρίου και Ευυδρίου (του πρ. Δήμου Ενιπέα) στον Δήμο Φαρσάλων, κοντά σε κεντρικούς δρόμους, ώστε να έχουν γρήγορη διαφυγή από το σημείο, ενώ αφαίρεσαν επίσης με χειρουργική ακρίβεια, βάνες ποτίσματος, οι οποίες ήταν σε εμφανή σημείο από υπόγειο αγωγό ποτίσματος, ηλεκτρολογικό υλικό (καλώδια) από τα σπιτάκια των γεωτρήσεων κ.α. δημιουργώντας προβλήματα στους αγρότες, καθώς για την αποκατάστασή τους θα χρειαστεί πέρα από τα έξοδο για την αγορά αυτών, να πραγματοποιήσουν χωματουργικές εργασίες στους αγωγούς, ώστε να αποκαταστήσουν τη βλάβη στο δίκτυο άρδευσης αλλά και στο τοπικό ηλεκτρολογικό δίκτυο του χωραφιού.

Στην παράνομη δράση τους βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αυτό τον καιρό, τη μειωμένη κίνηση λόγω της καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που συμπίπτει όμως με το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου και την έναρξη των ποτισμάτων στις καλλιέργειες, δημιουργώντας περαιτέρω πονοκέφαλο στους αγρότες που πρέπει να βάλουν άμεσα το χέρι στην τσέπη, προκαλώντας τους μεγάλη οικονομική ζημιά αλλά και προβλήματα στη φροντίδα των χωραφιών τους.

Παρόμοιες κλοπές σε μετασχηματιστές χωραφιών του δικτύου της ΔΕΗ αυτή τη φορά συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες, στα χωριά Σκοτούσσα και Αγία Τριάδα (πρ. Δήμου Πολυδάμαντα) του Δήμου Φαρσάλων, χωριά τα οποία είναι γειτονικά μεταξύ τους. Αυτά ήταν τα τελευταία από μια σειρά παρόμοιων κρουσμάτων, πιθανότατα από τους ίδιους δράστες. Οι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή και έχουν καταγγείλει τις κλοπές στο Α.Τ.Φαρσάλων, που προσπαθεί να εξακριβώσει πού κατέληξαν τα κλοπιμαία και να εντοπίσουν τους δράστες.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass