Χρ. Τσιτσιρίγγος: Με το αδιάθετο κρασί να βράσουμε τσίπουρο

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2020 18:39

«Η πώληση κυρίως ασκών και μικρών μπουκαλιών κρασιού στα σούπερ μάρκετ, όταν παραμένουν κλειστά ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης δεν προσφέρουν καμία προοπτική στον κλάδο. Αυτή τη στιγμή οι αποθήκες των οινοποιείων είναι γεμάτες με

πολλές χιλιάδες μπουκάλια με κρασί. Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι να μας επιτρέψει να βράσουμε αυτή την αλκοόλη, μετατρέποντάς τη σε τσίπουρο, έτσι ώστε να κερδίσουμε αποθηκευτικό χώρο και θα προωθήσουμε στην αγορά ένα προϊόν που έχει ζήτηση».
Αυτό προτείνει ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος, σχολιάζοντας τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στον κλάδο της οινοποιίας και στους συνεταιρισμούς.«Όπως είναι λογικό, το πάγωμα της αγοράς έχει προκαλέσει ποικίλα προβλήματα σε όλα τα Οινοποιεία και στους Συνεταιρισμούς. Ευτυχώς που είχαμε συνετή διαχείριση τα προηγούμενα χρόνια και αποκτήσαμε έναν ασφαλή κουμπάρα, αλλιώς θα οδηγούμασταν σε οικονομικό στραγγαλισμό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσιρίγγος. Ο γνωστός συνεταιριστής έχει επικοινωνήσει με τα αρμόδια υπουργεία για να προωθήσει την παραπάνω πρόταση, ενώ ζητά ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πρωτοβουλία της για τις επιταγές των 75 ημερών και να υπάρξουν προϋποθέσεις. «Δεν γίνεται να δίνεις το δικαίωμα σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένα μεγάλους λογαριασμούς στην τράπεζα, να σε πληρώνει με τρεις μήνες καθυστέρηση. Εμείς πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας; Όχι οριζοντοποίηση σε αυτό το θέμα» τονίζει ο Τυρναβίτης πρόεδρος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1