Αλλάζει χρώμα ο κάμπος…

ΤΑ ΣΤΑΧΥΑ ΣΚΟΥΡΑΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΙΕΡΗΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2020 21:30

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Λιώνουν και τα τελευταία χιόνια που απέμειναν στον Όλυμπο, ανεβαίνει η θερμοκρασία, παίρνει άλλο χρώμα ο κάμπος και από το καταπράσινο τοπίο που ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες, αλλάζει ενδυμασία και αρχίζει να σκουραίνει, τα σιτάρια ωριμάζουν,

μπαίνοντας στην τελική ευθεία, μαζί με αυτά ξεπροβάλλουν και οι πρώτες θεριζοαλωνιστικές μηχανές στους δρόμους, με τους κομπινιέρηδες να προετοιμάζονται για την έναρξη της αλωνιστικής περιόδου.
Και όλα αυτά φέτος, όπου για το σκληρό σιτάρι, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, για μια υψηλότερη τιμή σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αφού, παρά την αρχική ανομβρία των πρώτων μηνών, οι βροχές του Μαρτίου και του Απριλίου ευνόησαν τις καλλιέργειες και έδωσαν ξανά φυσιολογικό «χρώμα», γεμίζοντας παράλληλα τα στάχυα, γεγονός που οι ειδικοί προεικάζουν ως μία πιο εποικοδομητική χρονιά, εφόσον δεν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα στον κάμπο, βροχοπτώσεων αλλά και πρόωρου καύσωνα. Οι πρώτες συλλογές σιτηρών στα «ρεβένια» αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουνίου, ταυτόχρονα με τα κριθάρια και θα συνεχίσουν τον υπόλοιπο μήνα και τα άλλα χωράφια στον κάμπο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην αγορά τα σιτηρά κινούνται στα 25 σεντς/κιλό, και η πορεία τους αναμένεται να είναι ανοδική σε όσους αντέξουν και τα αποθηκεύσουν, καθώς ως γνωστόν τα έξοδα και οι υποχρεώσεις των αγροτών τρέχουν, εγκαταλείποντας ολοένα και περισσότερο τη λογική της αποθήκευσης, μη έχοντας τις απαιτούμενες οικονομικές αντοχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1