Ζητούν αξιοποίηση γεωτρήσεων, δίκτυο άρδευσης, αγροτική οδοποιία

«ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ» ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2020 15:38

Κραυγή απόγνωσης από παραγωγούς της ιστορικής και μαρτυρικής κοινότητας Δομένικου Ελασσόνας προς κάθε κατεύθυνση (Δήμο, Περιφέρεια, υπουργεία), με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειές τους, με πιο σημαντικό

αυτό της άρδευσης.
Στην επιστολή που απέστειλαν στην «Ε» οι αγρότες του Δομένικου ζητούν τρία πράγματα: Αξιοποίηση των ανενεργών γεωτρήσεων και του φράγματος του χωριού, την κατασκευή σύγχρονου δικτύου άρδευσης και τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.
Αναλυτικότερα, η επιστολή τους: «Είμαστε αγρότες με φιλοδοξίες και όραμα για την εκμετάλλευση της γης μας, στο Δομένικο, ένα ιστορικό και μαρτυρικό χωριό με ιστορία χιλιάδων ετών. Παίρνοντας την απόφαση να επενδύσουμε στην πρωτογενή αγροτική παραγωγή, με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, αλλά και την ανάδειξη του ίδιου του χωριού μας, όλα φαίνονταν ρόδινα και απλά. Δυστυχώς όμως βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια θλιβερή πραγματικότητα, την οποία θέλουμε να αλλάξουμε. Έτσι όλοι μας απευθυνόμαστε κατά παντός υπευθύνου, ώστε να δείξει τον απαραίτητο ζήλο (όπως σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας), σε τρία τεράστια προβλήματα. Πρώτον, στην αξιοποίηση των ανενεργών γεωτρήσεων και του φράγματος του χωριού, τα οποία θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουμε. Καλλιεργούμε περίπου 10.000 στρέμματα δυναμικών προϊόντων, όπως αμύγδαλα, αχλάδια κ.λπ., τα οποία λόγω της μη σωστής διαχείρισης δεν μας αποδίδουν τα μέγιστα. Δεύτερον, τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, η οποία είναι σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα τις συχνές ζημιές, τόσο σε γεωργικούς ελκυστήρες, όσο και σε άλλα οχήματα. Τέλος, την κατασκευή δικτύου άρδευσης σύμφωνα με τις υποδείξεις των τεχνικών. Αναβαθμίζοντας έτσι τις καλλιέργειές μας θα έχουμε τη δυνατότητα να παράξουμε ποιοτικότερα προϊόντα και να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές, με αξιοπιστία. Με σεβασμό, οι αγρότες του Δομένικου Ελασσόνας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1