Επιδοτήσεις και κορονοπληρωμές

Σήμερα πληρώνονται οι κτηνοτρόφοι *Τι θα γίνει με τις ψευδείς δηλώσεις

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 15:28

Πληρώθηκε η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους 539.609 αγρότες, η οποία συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης. Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί

εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο υπάρχουν κι αυτοί που δεν πληρώθηκαν, οι οποίοι σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι: Γεωργοί (47.076) με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ. Εφόσον μετά τον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών, το συνολικό ποσό τους είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν στην εκκαθάριση όπως προβλέπει ο κανονισμός. Γεωργοί (113) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού. Γεωργοί (691) για τους οποίους εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών. Γεωργοί (1.870) για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων. Γεωργοί (461) που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης με το τραπεζικό ίδρυμα. Γεωργοί (1.202) που κρίθηκαν μη δικαιούχοι μετά από ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων και προσδιορισθέντων στοιχείων. Γεωργοί (1.722) με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.
*Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους αιγοπροβατοτρόφους για τη ζημιά που υπέστησαν από τον κορονοϊό. Το ποσό θα είναι λίγο κάτω από τα 4 ευρώ (3,9 ευρώ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι «πονηροί» αύξησαν τον αριθμό των ζώων και προχώρησαν σε ψευδείς δηλώσεις.
Σε αυτούς, μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους που θα ακολουθήσουν, θα υπάρξουν ποινικές συνέπειες.
Μετά τα αιγοπρόβατα, αναμένεται η πληρωμή των 9.900 δικαιούχων παράκτιων αλιέων, ενώ για τους 15.000 παραγωγούς λαϊκών αγορών ολοκληρώνεται η χρονοβόρα διαδικασία (έχει κλείσει μήνας από τότε που άνοιξε η πλατφόρμα) και θα πληρωθούν μέσα στον Νοέμβριο κι αυτοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass