«Αποζημιώνονται τα όψιμα καρπούζια, ακολουθεί η πατάτα»

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΒΟΡΙΔΗ ΣΕ ΚΕΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 15:50

«Μετά την ενίσχυση των παραγωγών της ανοιξιάτικης πατάτας και του πρώιμου καρπουζιού, που επλήγησαν από τον κορονοϊό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να εξετάσει ανάλογες ενισχύσεις και για τους παραγωγούς του όψιμου καρπουζιού και της φθινοπωρινής πατάτας. Άλλωστε το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει πλήξει ιδιαίτερα μια σειρά αγροτικών προϊόντων, που αδυνατούν να απορροφηθούν από την αγορά».

Αυτά ανέφερε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, τονίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού εισοδήματος σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, μεταφέροντας ταυτόχρονα και την αγωνία των παραγωγών του νομού.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Λαρισαίο πολιτικό ότι «το ΥΠΑΑΤ ολοκλήρωσε τον φάκελο με τα στοιχεία που δικαιολογούν την ενίσχυση των παραγωγών όψιμου καρπουζιού, η τιμή του οποίου ήταν εξίσου χαμηλή στην αγορά λόγω της πανδημίας και τον προώθησε προς έγκριση στον αν. υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη. Αναφορικά με την αντίστοιχη ενίσχυση για τους παραγωγούς φθινοπωρινής πατάτας, το ΥΠΑΑΤ προχωρά στη συγκέντρωση στοιχείων που σχετίζονται με την προβληματική διάθεση του προϊόντος στην αγορά και τη χαμηλή τιμή πώλησής του, εξαιτίας και της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και την κατάλληλη χρονική στιγμή θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις».
Σε δήλωσή του ο Χρήστος Κέλλας ανέφερε: «Υποστήριξα στον Υπουργό το δίκαιο αίτημα των παραγωγών του όψιμου καρπουζιού και της φθινοπωρινής πατάτας, κυρίως από την ορεινή Καλλιπεύκη, για έκτακτη ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται, εξαιτίας της πανδημίας και της προβληματικής διάθεσης των προϊόντων τους στην αγορά. Εξήγησα ότι πρόκειται για δύο δυναμικές καλλιέργειες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές αποτελούν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Το Υπουργείο έχει αποδείξει ότι ασκεί στοχευμένη πολιτική αναπλήρωσης της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της πανδημίας και στο πλαίσιο αυτό ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε θετικές ανακοινώσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass