Το δίλημμα τευτλοπαραγωγών και η ανησυχία για Συνδεδεμένη

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 19:00

Μάλλον δικαιωμένοι αισθάνονται όσοι Λαρισαίοι τευτλοπαραγωγοί αποφάσισαν να προωθήσουν τη φετινή σοδειά τους σε βιοαέριο, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βιομηχανία Ζάχαρης και στην αδυναμία του επενδυτή να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες.

Όπως αναφέρουν οι καλλιεργητές από τη Βόρεια Ελλάδα από τους περίπου 40.000 τόνους, που ήταν φέτος να παραδώσουν στο εργοστάσιο, μόλις οι 9.000 τόνοι έχουν παραδοθεί. Τα περισσότερα τεύτλα είναι από τις Σέρρες (80%), ενώ γίνονται και κάποιες παραδόσεις από Ημαθία και Λάρισα.
Η τιμή παραγωγού φέτος έχει κλείσει στα 20 ευρώ ο τόνος. Αυτό που ενδιαφέρει όμως τους παραγωγούς είναι να μη χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση. Πέρυσι την εισέπραξαν όλοι μιας και δε λειτούργησε η ΕΒΖ. Φέτος δε γνωρίζουν αν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία παράδοσης. Το εργοστάσιο εδώ και 10 ημέρες έχει διακόψει τη λειτουργία του και θα ανοίξει ξανά μετά την Πρωτοχρονιά. Η κυβέρνηση πάντως παραμένει αισιόδοξη και υποστηρίζει διά στόματος αρμόδιων υπουργών ότι μπορεί φέτος τα ζαχαρότευτλα να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιοαερίου, όμως το 2021 τα φουγάρα των εργοστασίων θα ανάψουν και επιτέλους μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε παραγωγή ελληνικής ζάχαρης. Το θέμα είναι αν θα δεχτούν οι παραγωγοί να συνεργαστούν ξανά και θα συνεχίσουν την καλλιέργεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass