Ερχονται ειδοποιητήρια-λυπητερές

Σε αγρότες με λιγότερες ζημιές από όσες δήλωσαν - Οι αποζημιώσεις για «Ιανό» στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 21:01

Στη σκιά της αντιπαράθεσης του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ Λάρισας, ο υπηρεσιακός μηχανισμός του ασφαλιστικού φορέα συνεχίζει την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός».


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «ΕτΔ» για τη Θεσσαλία, η κατάσταση έχει ως εξής: Στον νομό Λάρισας οι εκτιμήσεις και τα πορίσματα έχουν ολοκληρωθεί και οι ζημιές ανέρχονται σε 5.972.000 ευρώ. Ήδη έχει δοθεί προκαταβολή ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και ακολούθησαν πληρωμές, ύψους 1.458.000 ευρώ. Στην Καρδίτσα, η οποία υπέβαλε και τις περισσότερες αιτήσεις (από τις 45.000 συνολικά στη Θεσσαλία, ο νομός Καρδίτσας κατέθεσε 32.500) τα πορίσματα έχουν εκδοθεί σε ποσοστό 85%, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια. Δόθηκε προκαταβολή ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Στον νομό Τρικάλων επίσης έχει ολοκληρωθεί η έκδοση πορισμάτων. Οι ζημιές ανέρχονται σε 3.240. 000 ευρώ, δόθηκαν δύο εκατομμύρια ως προκαταβολή και ακολούθησε παρτίδα πληρωμών ύψους 2.568.000. Στον νομό Μαγνησίας οι ζημιές υπολογίζονται σε 644.000 ευρώ και μέχρι τώρα έχουν δοθεί ως αποζημιώσεις 548.000 ευρώ. Στο παραπάνω πόσο όμως υπολογίζονται και οι αποζημιώσεις για την καλοκαιρινή χαλαζόπτωση στη Ζαγορά Πηλίου.
Σχετικά με τις επιστροφές των προκαταβολών που έλαβαν κάποιοι παραγωγοί, οι οποίοι δεν έπαθαν τελικά τις ζημιές που δήλωσαν, αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι λυπητερές-ειδοποιητήρια.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass