Ενας άλλος ελληνικός πλούτος...

Μεγάλη έρευνα για το εγχώριο γενετικό υλικό προϊόντων μεγάλης διατροφικής αξίας

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 17:44

ΑΘΗΝΑ
«Η δημιουργία μίας εμβληματικής ερευνητικής δράσης για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό, που αφορά σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και τα οποία συνδέονται με την παράδοση της χώρας μας» συζητήθηκε, σε συνέχεια συναντήσεων με το ίδιο θέμα, κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, σε τηλεδιάσκεψη, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Παναγιώτη Χατζηνικολάου.


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι συζήτησαν για την αναβάθμιση του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών Κορινθίας (Κ.Ι.Ε.Κ.) με στόχο να καταστεί ένας πιλοτικός αγρός εσπεριδοειδών που περιλαμβάνει και νέες ποικιλίες, οι οποίες θα συνδυάζουν την έρευνα με την παράγωγη ποιοτικών προϊόντων υψηλής προστιθεμένης αξίας.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας επισήμανε: «Είναι απαραίτητο και προτεραιότητά μας να συνδέσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά την επιστημονική έρευνα που παράγεται στη χώρα και την εξειδικευμένη γνώση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για κάτι που πολλές χώρες έχουν καταφέρει και, ενώ η Ελλάδα διαθέτει και τις δυνατότητες αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό, δεν τα έχει αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα με σημαντικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων. Σήμερα, συμφωνήσαμε με τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα να δρομολογηθεί η υλοποίηση μιας εμβληματικής ερευνητικής δράσης για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1