Να στηριχθεί το αχλάδι μέσω ΚΑΠ

Ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2021 21:09

Να στηριχθεί η καλλιέργεια της αχλαδιάς, μέσω των εθνικών αποφάσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και με συνδεδεμένη ενίσχυση ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Νομού Λάρισας, Θόδωρος Κατσής, με αφορμή την εφαρμογή του μεταβατικού κανονισμού για τα έτη 2021-2022 καθώς και την επικείμενη υποβολή του στρατηγικού σχεδίου της χώρας μας για τη νέα ΚΑΠ.


Σύμφωνα με τον κ. Κατσή «η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι πολύ σημαντική γιατί το 2017, ενώ στην αρχική συζήτηση του ΥΠΑΑΤ υπήρχε πρόβλεψη για τα μηλοειδή, τα αχλάδια εξαιρέθηκαν από τη συνδεδεμένη στην τροποποίηση του τότε κανονισμού, μας δίνεται η δυνατότητα με τον νέο μεταβατικό κανονισμό να εντάξουμε τα αχλάδια στη συνδεδεμένη ενίσχυση για το έτος 2022 και με απόφαση που πρέπει να στείλουμε μέχρι τον Αύγουστο 2021. Επιπρόσθετα μας δίνει τη δυνατότητα να τα εντάξουμε για την περίοδο 2023-2027 βάσει του νέου στρατηγικού σχεδίου. Όσον αφορά τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, είναι προφανές ότι απαιτεί αναθεώρηση κάτι που έχουν δεσμευτεί όλες οι πολιτικές ηγεσίες. Για παράδειγμα, το έτος 2020 δεν αποζημιώθηκαν τα αχλάδια από παγετό διότι τα περισσότερα αγροτεμάχια ήταν πριν από το στάδιο της έναρξης της άνθησης ή το 2018 πάλι δεν αποζημιώθηκαν λόγω Pseudomonas που ήταν άμεση επίδραση από τις χαμηλές θερμοκρασίες της άνθησης. Επομένως, προτείνουμε να ενταχθούν σε Deminimis ή ΠΣΕΑ τα αχλάδια για το 2020 και να αναθεωρηθεί άμεσα ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass