Κόστος παραγωγής και κορονοενίσχυση στο βαμβάκι «καίνε» τους παραγωγούς

TI ΖΗΤΗΣΕ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2021 16:10

Στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών τα οποία σχετίζονται κυρίως με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις επιπτώσεις από την πανδημία στο εισόδημα εστίασε την τοποθέτησή του στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Φώτης Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα ο Λαρισαίος συνεταιριστής αναφέρθηκε στην αύξηση ποσοστού 30% του αγροτικού πετρελαίου από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, υπενθυμίζοντας και την πρωθυπουργική δέσμευση για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους παραγωγούς, η οποία ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Επίσης μίλησε για 6 συνεχείς αυξήσεις στο κόστος των λιπασμάτων από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και τέλος Μαρτίου, εξέλιξη που δημιουργεί πρόβλημα στη ρευστότητα των αγροτών, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν λάβει τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις. Επίσης υπενθύμισε στον κυβερνητικό παράγοντα το αίτημα του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών να περιέλθουν στη δικαιοδοσία του, οι αποθήκες και τα εκκοκκιστήρια της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Τόνισε την αναγκαιότητα μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ από 13 σε 6%, διευκρινίζοντας ότι στον Συνεταιρισμό του δεν υπήρξε ποτέ μαύρο τιμολόγιο πώλησης. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής απαλλαγής του τέλους επιτηδεύματος για τα μέλη των Συνεταιρισμών και μόνο και όχι γενικότερα, όπως ισχύει σήμερα για να στηριχθεί το Συνεταιριστικό κίνημα. Ο Φώτης Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη κάλυψης του χαμηλού εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας την εκκρεμότητα της κορονοενίσχυσης, για την οποία όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να δοθεί, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει πολιτική απόφαση. Και επειδή πλησιάζουμε στην έναρξη της αρδευτικής περιόδου και σε συνάρτηση με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο γνωστός συνεταιριστικής επανέλαβε την αναγκαιότητα ήπιας μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass