Παρέμβαση ΕΛΓΑ ζητά ο Κόκκαλης

ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2021 16:40

Την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για να αποτυπωθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εικοσιτετραώρων σε δενδρώδεις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.


Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Σύμφωνα με μαρτυρίες παραγωγών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών, οι υπό του μηδενός θερμοκρασίες που επικράτησαν τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες και κυρίως σε αμύγδαλα και βερίκοκα. Ο υδράργυρος δυστυχώς έπεσε μέχρι και το -5 σε πολλές περιοχές κοντά στο Συκούριο και το Μακρυχώρι, με αποτέλεσμα να «καούν» και άλλα φυτά, όπως καρπουζιές που μάλιστα προστατεύονταν κι από ειδικό νάιλον. Αντίστοιχα προβλήματα έχουν αναφερθεί και στους Δήμους Ελασσόνας και Αγιάς, χωρίς όμως να υπάρχει σαφέστερη εικόνα.
Το χειρότερο είναι όμως πως οι συγκεκριμένοι παραγωγοί βρίσκονται υπό συνεχή πίεση καθώς εάν επιβεβαιωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις, θα έχουν υποστεί ζημιά στις καλλιέργειές τους για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2017 μέχρι και σήμερα.
Καλώ την ηγεσία του ΕΛΓΑ να σπεύσει άμεσα με εκτιμητές για να αποτυπωθεί το συντομότερο δυνατό το μέγεθος του προβλήματος και να δρομολογηθούν τα απαιτούμενα μέτρα στήριξης. Τα προβλήματα τέλος στα καρπούζια επαναφέρουν το επιτακτικό και επίκαιρο όσο ποτέ θέμα της αλλαγής του κανονισμού ασφάλισης, αφού με βάση τα τωρινά δεδομένα η συγκεκριμένη καλλιέργεια δεν καλύπτεται για συμβάντα που προηγούνται ημερολογιακά της 1ης Απριλίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass