Δέσμευση Λυκουρέντζου για άμεσες εκτιμήσεις των ζημιών από παγετό

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 16:35

Τη δέσμευση του ΕΛΓΑ, διά στόματος του προέδρου του, κου Ανδρέα Λυκουρέντζου, για επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο παγετό και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον νομό της Λάρισας, απέσπασε η βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες με τον κο Λυκουρέντζο.


Ικανοποιημένη δήλωσε η κα Μπίζιου και από την υλοποίηση της εισηγήσεώς της για πρόσληψη 30 εκτάκτων γεωπόνων. Ο ΕΛΓΑ ενέκρινε την πρόσληψη και σύντομα θα τεθούν στη διάθεση του Υποκαταστήματος Λάρισας προκειμένου να συνδράμουν στο εκτιμητικό έργο.
Επίσης η κ. Μπίζιου ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. να δεσμεύεται ότι αφού κατατεθούν τα σχετικά πορίσματα στις υπηρεσίες του Οργανισμού, ακολούθως θα εξαντληθούν όλες οι οικονομικές δυνατότητες για την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων.
Περαιτέρω, η Λαρισαία βουλευτής ζήτησε την υλοποίηση επενδύσεων σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων, ώστε με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, όπως οι ανεμομείκτες και οι μετεωρολογικοί σταθμοί καταγραφής των μετεωρολογικών δεδομένων, να επιτυγχάνεται η ενεργητική προστασία των καλλιεργειών.
«Οι παγετοί και εν γένει τα ακραία καιρικά φαινόμενα τείνουν να γίνουν μόνιμη συνθήκη στη χώρα και τον νομό μας, για αυτό πρέπει να ενεργήσουμε προληπτικά και να διερευνήσουμε τις δυνατότητες επένδυσης σε μέτρα ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών», επισήμανε η κα Μπίζιου. Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. ενημέρωσε την κ. Μπίζιου ότι στη 2η Πρόσκληση του Υπομέτρου 5.1 του ΠΑΑ, η οποία αυτήν την περίοδο είναι ανοιχτή μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2021, μπορούν να υποβληθούν σχετικές προτάσεις από μεμονωμένους παραγωγούς, από ομάδες παραγωγών και από συνεταιρισμούς. Υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης αυτών των εγκαταστάσεων σε ποσοστό 85% για τους μεμονωμένους παραγωγούς και 100% για τις ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμών από ευρωπαϊκούς πόρους. Η διαδικασία, που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η υποβολή φακέλων στην αρμόδια Διεύθυνση του ΕΛ.Γ.Α. και ακολούθως, κατόπιν εγκρίσεως του φακέλου, θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου. Η χρηματοδότηση για τους μεμονωμένους παραγωγούς φτάνει τις 100.000 ευρώ και το 1.000.000 ευρώ για τις ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς.
«Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο προκειμένου να του θέσω τα προβλήματα που δημιούργησε ο παγετός στις καλλιέργειες του νομού Λάρισας, τα ζητήματα των εκτιμήσεων και καταβολής των αποζημιώσεων, αλλά και τους προβληματισμούς των παραγωγών σχετικά με την αντιπαγετική προστασία των καλλιεργειών. Όπως πάντα η συνεργασία μας ήταν άψογη και τον ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και την ικανοποίηση των ζητημάτων που του έθεσα», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass