Φόβοι για μεγάλες ζημιές στα σιτηρά

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2021 13:30

Όλα δείχνουν ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα ξανανοίξει το σύστημα του ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς σιτηρών, προκειμένου να υποβληθούν νέες αιτήσεις αποζημίωσης, καθώς μετά τις 25 Απριλίου, οπότε είχε λήξει η κανονική προθεσμία, άρχισαν να φαίνονται οι ζημιές στην παραγωγή, τόσο από τον παγετό της 9ης Απριλίου, όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν.


Οι κ. Λυκουρέντζος και Δούκας από τον ΕΛΓΑ γνωρίζουν για την έντονη και εκτεταμένη καταστροφή που έχει σημειωθεί στα σιτηρά της χώρας σε διάφορες περιοχές Ελλάδας. Με επιστολή του ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας ζητά από τον τοπικό ΕΛΓΑ να παραταθεί η σχετική προθεσμία, καθώς οι ζημιές, που υπέστησαν τα σιτηρά, μακράν η πιο εκτατική καλλιέργεια του Νομού μας, από τους απανωτούς παγετούς είναι πλέον εμφανείς μετά και την άνοδο της θερμοκρασίας. Καχεκτικά φυτά και μισογεμάτα στάχυα είναι τα χαρακτηριστικά, που επικρατούν.
Οι μειώσεις στον Νομό Λάρισας θα είναι σημαντικότατες. Πολλοί παραγωγοί πίστεψαν ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα από τους συνεχόμενους παγετούς με αποτέλεσμα να μην κάνουν δηλώσεις. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίστηκε και πλέον βρίσκονται σε δεινή θέση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass