ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ:

Να ενισχυθούν και οι παραγωγοί του ν. Λάρισας σταφυλιών Crimson

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2021 16:30

Την καταβολή ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) και στους παραγωγούς σταφυλιού ποικιλίας Crimson του νομού Λάρισας, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, καταθέτοντας, ως αναφορά, σχετική επιστολή του Α.Σ. Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας «Grapeteam».


Ο Λαρισαίος πολιτικός, έπειτα και από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Κοκκινούλη, αναφέρεται στις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν από τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα οι αμπελοκαλλιεργητές του νομού, τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τον «Ιανό», οι οποίες, μάλιστα, δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.
Συγκεκριμένα, σημειώνει πως μεγάλος όγκος νερού χτύπησε τα φυτά σε ένα από τα κρισιμότερα στάδια, αυτό του χρωματισμού, με αποτέλεσμα απώλεια της παραγωγής, αφού το τελικό προϊόν ήταν μη εμπορεύσιμο ή υποβαθμισμένο ποιοτικά.
Τονίζει, μάλιστα, χαρακτηριστικά, πως σύμφωνα με μετρήσεις δύο τηλεμετρικών σταθμών του Α.Σ. Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας στις περιοχές Χάλκης Λάρισας και Συκεώνα Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια του «Ιανού», τα αμπέλια δέχτηκαν περίπου 90 και 165 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα, δηλαδή 90 και 165 τόνους νερού ανά στρέμμα!
Ακόμη, ο κ. Κέλλας ενημερώνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στον ν. Λάρισας (Χάλκη, Νέο Περιβόλι, Δελέρια, Ροδιά και άλλες περιοχές), καλλιεργούνται περί τα 1.000 στρέμματα σταφυλιών ποικιλίας Crimson, ζητώντας και για τους Λαρισαίους παραγωγούς, αντιμετώπιση αντίστοιχη με τους αμπελοκαλλιεργητές του νομού Πέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass