Οι αγρότες που διεκδικούν θέση στα Σχέδια Βελτίωσης

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2021 14:00

Τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων για τα νέα Σχέδια Βελτίωσης, ξεχώρισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας αρνητικά σε σχετική ερώτηση για την ένταξη των επιλαχόντων της περασμένης προκήρυξης.

Όπως ανέφερε στην απάντησή του, «στην παρούσα φάση εξετάζεται η έκδοση νέας πρόσκλησης του μέτρου σε βάρος πόρων που έχουν προκύψει από το ταμείο ανάκαμψης και από τη διετή παράταση του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Η νέα πρόσκληση είναι απαραίτητη προκειμένου αφενός να μην μεσολαβήσουν για άλλη μια φορά αρκετά χρόνια από την προηγούμενη πρόσκληση, αλλά και επειδή σε αυτή θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη: νέοι γεωργοί των ετών 2016 και 2018, οι οποίοι δεν κατάφεραν να έχουν την απαραίτητη ετοιμότητα για υποβολή αιτήσεων ένταξης το 2018, νέοι γεωργοί ενδεχόμενης πρόσκλησης του έτους 2021, οι λοιποί επαγγελματίες γεωργοί, οι οποίοι δεν είχαν στον σχεδιασμό τους πριν από 4 έτη την υποβολή σχεδίου βελτίωσης, όσοι εκ των επιλαχόντων της προηγούμενης πρόσκλησης επιθυμούν να συμμετάσχουν στη βάση επανυποβολής φακέλου που εκπληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας». Με την πρόσκληση να βρίσκεται προς επεξεργασία, μένει να φανούν σχετικές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τις επιλέξιμες δαπάνες αλλά και τα χαρακτηριστικά του υποψήφιου δικαιούχου (π.χ. Τυπική Απόδοση ένταξης κ.λπ.). Υπενθυμίζεται ότι από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν βγει 5 προσκλήσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια δύο, το 2012 και το 2018. Το 2012 δεν υπήρχαν επιλαχόντες, προφανώς υπήρχαν λεφτά και τους κάλυψαν όλους. Πρόσκληση που επίσης καλύφθηκαν όλοι ήταν το 2005 και το 2007. Οι περισσότεροι που δεν πιάνουν τη βαθμολογία δεν κάνουν αίτηση, κάποιοι λίγοι ρισκάρουν. Καμιά φορά οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές, όπως το 2012 και το 2007. Τις περισσότερες όχι…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass