Σχέδια αύξησης απορροφήσεων για Leader

Κατανομή 50 εκατ. ευρώ σε αξιολογημένες προτάσεις

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2021 13:40

Μετά την έγκριση διάθεσης πίστωσης επιπλέον πόρων δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου στις Ομάδες Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD προκειμένου αυξήσουν τα τοπικά τους προγράμματα, ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους από το Ελληνικό Δίκτυο Ομάδων Τοπικής Δράσης CLLD/LEADER, με τους διευθυντές των δύο Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης και Εφαρμογής του ΠΑΑ κ.κ. Ν. Μανέτα και Π. Πυριοβολή και με τους Προϊστάμενους μονάδων κ.κ. Παππά και Καραμαγκιώλη, προκειμένου να συζητηθεί και να τεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας για τη βελτίωση της πορείας υλοποίησης του Προγράμματος LEADER, με σκοπό την αύξηση των απορροφήσεων και του ρυθμού υλοποίησης.


Στόχος είναι οι Ομάδες Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και γενικότερα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου».
* Στο μεταξύ, ακόμα ένα μικρό πρόγραμμα Leader για τις ανάγκες της μεταβατικής περιόδου 2021-2022 σχεδιάζουν οι διαχειριστικές αρχές μέσω του ΠΑΑ, ενώ παράλληλα κατανεμήθηκαν 50 εκατ. ευρώ κονδύλια σε θετικά αξιολογημένες προτάσεις επενδύσεων ιδιωτών περασμένων προσκλήσεων.
Μένει η συνολική έγκριση από την ΕΕ του φακέλου των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (9η τροποποίηση), που αναμένεται να γίνει από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass