Αυξημένα κονδύλια από την Ε.Ε.

Για πληγέντες από κορονοϊό και καιρικά φαινόμενα

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2021 18:38

Δυνατότητα παροχής ρευστότητας στους αγρότες που έχουν πληγεί από την πανδημία και από ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, πλημμύρες κ.ά.) στη διάρκεια του έτους, εξασφαλίζει η Κομισιόν εγκρίνοντας την καταβολή αυξημένων άμεσων ενισχύσεων έως 70% από 50% που ισχύει

κανονικά, από τις 16 Οκτωβρίου 2021, καθώς και κονδυλίων προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης έως 85%, από 75% που προβλέπεται συνήθως. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους οργανισμούς πληρωμών κοινοτικών ενισχύσεων, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
*Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ
Την Παρασκευή 6 Αυγούστου καταβλήθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 2.074.254,26 ευρώ σε 1.838 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Στον νομό Λάρισας καταβλήθηκαν 123.404,86 ευρώ σε 66 δικαιούχους. Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με αυτήν την πληρωμή συνεχίζεται η διαδικασία πληρωμής αποζημιώσεων για ζημίες του έτους 2021, συντομότερα απ’ ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass