Γκρίνια για τις καθυστερημένες πληρωμές

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2021 16:49

Αποζημιώσεις παγετού, ενισχύσεις λόγω κορονοϊού και ειδικές πληρωμές για τους πυρόπληκτους μετατίθενται για τον επόμενο μήνα, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις για τακτοποίηση ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. Η δεύτερη δόση των προκαταβολών του παγετού, με τα υπόλοιπα

από το εγκεκριμένο κονδύλι των 60 εκατ. ευρώ (που δόθηκε λειψό στην πρώτη πίστωση) να τοποθετείται στην καλύτερη περίπτωση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, αναμένεται να αφορά υπόλοιπες δενδρώδεις καλλιέργειες, µεταξύ των οποίων µήλα, αχλάδια και αµύγδαλα, ενώ παραµένουν σε εκκρεµότητα οι όψιµες ποικιλίες κερασιών στις ορεινές περιοχές, για τις οποίες θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος για πληρωµή αποζημιώσεων στην Κοµισιόν. Οσον αφορά στο ζωικό κεφάλαιο οι αποζημιώσεις για την ανανέωση και την αγορά νέων ζώων ή μελισσοσμηνών θα καταβληθούν μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έδωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια διαδοχικών συσκέψεων για τους πυρόπληκτους, σε Σπάρτη και Τρίπολη, στις αρχές της εβδομάδας. Όσον αφορά το φυτικό κεφάλαιο, ο πρόεδρος του οργανισμού δήλωσε ότι ήδη ολοκληρώνονται τα ατομικά πορίσματα, με την προκαταβολή να καταβάλλεται μέχρι τον Νοέμβριο. Αντίστοιχα για το ζωικό κεφάλαιο ανέφερε ότι θα πληρωθούν στο 100% της αξίας τους οι δηλωμένες απώλειες ζώων και τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερα για τις ελαιοκαλλιέργειες, σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΕΛΓΑ προτίθεται να προχωρήσει και στην αποζημίωση για την εκφύτευση και φύτευση νέων δενδρυλλίων για τα οποία οι παραγωγοί θα στηριχθούν για την απώλεια του εισοδήματός τους για τα προσεχή 4 χρόνια. Στόχος του φορέα, όπως τονίστηκε, είναι να δοθούν άμεσα χρήματα στους δικαιούχους, να λάβουν μία προκαταβολή μέχρι τον Νοέμβριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass