Εν αναμονή των κορονοενισχύσεων

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2021 19:35

Με αφορμή ρεπορτάζ της «Ε» τις προηγούμενες ημέρες, στο οποίο καταγράφονταν η δυσαρέσκεια των παραγωγών προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των κορονοενισχύσεων, έγινε γνωστό ότι η όποια καθυστέρηση προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών

και σιγά σιγά με την Τροποποίηση της ΚΥΑ 720/132077 δρομολογείται η χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε παραγωγούς, αρχικά θερμοκηπιακών καλλιεργειών, καρπουζιού, πατάτας και βουβαλοτρόφους. Η έκδοση της προηγούμενης ΚΥΑ τον περασμένο Μάιο προέβλεπε την αποστολή στοιχειών από την ΑΑΔΕ προς το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει ο απαραίτητος συμψηφισμός με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ωστόσο η διαδικασία αυτή καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εύλογες αντιδράσεις από τους παραγωγούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας. Οι τιμές των ενισχύσεων ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες ανέρχονται σε: 140 ευρώ για υπαίθριο καρπούζι, mini και obla, 205 ευρώ για καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, 500 ευρώ για τομάτα θερμοκηπιακής καλλιέργειας (εκτός Κρήτης) και 210 ευρώ για αγγούρι θερμοκηπιακής καλλιέργειας (εκτός Κρήτης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass