Ο Γ. Λαμπρούλης για τις ζημιές της έντονης βροχής στη Ζαγορά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2021 17:04

«Μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στο Πήλιο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς υπήρξαν μεγάλες απώλειες στην παραγωγή κάστανου και μήλου» αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης επισημαίνοντας: «Για ακόμα μία φορά οι αγρότες και η παραγωγή τους γίνονται έρμαιο των καιρικών φαινομένων, αφού απουσιάζουν παντελώς μέτρα προστασίας των ίδιων και της παραγωγής τους.

Συγχρόνως μεγάλες είναι και οι καταστροφές που έχει υποστεί η αγροτική οδοποιία της περιοχής, με συνέπεια οι αγρότες να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα χωράφια τους είτε για να μεταφέρουν την παραγωγή τους είτε για να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητά τους. Για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται η παντελής έλλειψη στοιχειώδους αντιπλημμυρικής προστασίας-θωράκισης, η υλοποίηση δηλαδή όλων των αναγκαίων έργων ώστε να μην καταστρέφονται περιούσιες, αγροτικές παραγωγές, που έχει ως αποτέλεσμα τις σημαντικές απώλειες στο εισόδημα των παραγωγών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να αποζημιωθούν οι καστανοπαραγωγοί και οι μηλοπαραγωγοί του Δήμου Ζαγοράς μέσω του ΕΛΓΑ με γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις για το 100 % της ζημιάς. Επίσης για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, αφού ο κανονισμός του ΕΛΓΑ είναι άδικος, αναχρονιστικός και αποζημιώνει με ψίχουλα πολύ κάτω από την πραγματική απώλεια εισοδήματος και για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass