Θέσπιση προσωρινών έκτακτων μέτρων παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιών

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2014 17:01 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:46

 

   Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας ανακοινώνει τα παρακάτω σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών έκτακτων μέτρων παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινών:

   Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 913/2014 της Επιτροπής ορίζονται προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών.

   Τα μέτρα στήριξης είναι τα εξής:

  •    α) δωρεάν διανομή, που μπορεί να διεξαχθεί από 11 Αυγούστου 2014 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014 από τις Οργανώσεις Παραγωγών Ο.Π.) και τους μεμονωμένους παραγωγούς διά μέσω των Ο.Π., και

   β) δραστηριότητες προώθησης, που εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων, και μπορούν να διεξαχθούν από 11 Αυγούστου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2014 από τις Ο.Π.

 

  1. Αναλυτικά για τη δωρεάν διανομή πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

 

         Οργανώσεις Παραγωγών

         

         Οι Ο.Π. Δύνανται να διαθέσουν στη δωρεάν διανομή το 10% κατ' ανώτατο όριο, του όγκου παραγωγής(μέσος όρος τριετίας).

 

         Μεμονωμένοι Παραγωγοί

 

  • Η χρηματοδότηση από την ΕΕ καθορίζεται στο 50% των ποσών που καθορίζονται στο Παράρτημα ΧΙ του Καν.(ΕΕ) 543/2011 (16,49€/100 κιλά ροδάκινα και 19,56€/100 κιλά νεκταρίνια).
  • Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί συνάπτουν σύμβαση με αναγνωρισμένη οργάνωση παραγωγών για το σύνολο της ποσότητας που πρόκειται να παραδώσουν.
  • Η οργάνωση παραγωγών αποδέχεται όλα τα εύλογα αιτήματα παραγωγών, αξιολογώντας τις ποσότητες με βάση τη δήλωση ΟΣΔΕ 2014.
  • Η οργάνωση παραγωγών οφείλει να εξακριβώσει πριν την υπογραφή της σύμβασης ότι η ποσότητα που πρόκειται να παραδοθεί στο πλαίσιο της σύμβασης δεν υπερβαίνει το χαμηλότερο από τα ακόλουθα ανώτατα όρια, το 10% της συνολικής παραγωγής του παραγωγού για το έτος 2012 βάσει εγγράφων (τιμολόγια πώλησης) ή τη μέση απόδοση ανά εκτάριο των μελών της οργάνωσης για το έτος 2012, πολλαπλασιαζόμενη επί το 10% της έκτασης που χρησιμοποιήθηκε από τον παραγωγό για το έτος 2014 βάσει εγγράφων.
  • Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλλουν αίτηση καταβολής χρηματοδοτικής συνδρομής από την Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δράση της δωρεάν διανομής έως 31 Οκτωβρίου 2014.

 

            Προβλεπόμενοι έλεγχοι

 

            Η ανωτέρω δωρεάν διανομή υπόκειται σε πρωτοβάθμιους ελέγχους του άρθρου 108 του Καν. (ΕΚ) 543/2011 σε ποσοστό 10% της ποσότητας διανομής και 10% των οργανώσεων παραγωγών και των παραγωγών μη μελών οι οποίοι μετέχουν στα έκτακτα μέτρα.

 

 

  • Το ανώτατο ύψος της ενωσιακής δαπάνης για τη χώρα μας ανέρχεται σε 317.215€.

 

  • Σε περίπτωση που οι αρχικές αιτήσεις υπερβαίνουν το ανωτέρω ποσό καθορίζεται από το ΥΠΑΑΤ -Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής συντελεστής κατανομής με βάση τις αιτήσεις.

 

           Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Λάρισας και στα τηλέφωνα 2413511140 και 148.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1