Το σκληρό σιτάρι «εκτοπίζει» το κριθάρι

Κερδισμένη και η καλλιέργεια βαμβακιού

Δημοσίευση: 08 Νοε 2021 19:13

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τις χειμερινές σπορές στον κάμπο, με τους παραγωγούς να εμφανίζονται διατεθειμένοι να αυξήσουν τα καλλιεργούμενα στρέμματα σκληρού σίτου, μετά το φετινό ράλι που σημειώθηκε στις διεθνείς τιμές του προϊόντος. Μάλιστα

αρκετοί στο δίλημμα σιτάρι ή κριθάρι ψηφίζουν το πρώτο, ενώ η γενικότερη εκτίμηση αναφέρει ότι το ποσοστό αυτό θα κυμαίνεται επιπλέον του 10%. Την ίδια ώρα έντονος είναι ο προβληματισμός σε όλους τους παραγωγούς, ανεξαρτήτως καλλιέργειας από την μεγάλη αύξηση των τιμών στα λιπάσματα και τα εφόδια, στα οποία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς έχει υπερδιπλασιαστεί, εξανεμίζοντας το οποίο κέρδος είχαν από τις υψηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Σχετικά με το βαμβάκι, και εδώ οι παραγωγοί, με αφορμή τις φετινές υψηλές τιμές δείχνουν να το προγραμματίζουν και την επόμενη σεζόν. Οι τιμές που προσέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα δύο μεγάλες εκκοκκιστικές μονάδες της Θεσσαλίας κυμάνθηκαν στα 74-75 λεπτά το κιλό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τα μεταβροχικά βαμβάκια, η μείωση δεν ξεπερνούσε το 1 ευρώ, απόδειξη της μεγάλης ζήτησης της αγοράς για τον «λευκό χρυσό». Στο μεταξύ η ηλιοφάνεια που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες επέτρεψε στους παραγωγούς να συνεχίσουν τη συγκομιδή στο δεύτερο χέρι, εκεί όπου οι αποδόσεις κινούνται μεταξύ 40 και 70 κιλών. Ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι αγρότες, εκτός από το βαμβάκι, και για το τριφύλλι, το οποίο δεν έχει ιδιαίτερα κόστη και φέτος πάει εξίσου καλά η ζήτησή του και η τιμή του. Όπως και να χει στη τελική απόφαση σποράς θα παίξουν ρόλο τα κόστη καλλιέργειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass