Σε κτηνοτροφικές μονάδες ο βουλευτής Δημ. Γελαλής

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2014 19:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:49

Επίσκεψη σε κτηνοτροφικές μονάδες του δήμου Τεμπών, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αποτελούμενο από τον βουλευτή Δημήτρη Γελαλή και την κτηνίατρο και στέλεχος του κόμματος Κλεοπάτρα Τσαβδαρίδου. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε την περιοχή της Καλλιπεύκης, η οποία αριθμεί γύρω στις 8.000 αιγοπρόβατα και ανήκει στο κτηνιατρείο Πυργετού, με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που εμφανίστηκαν σε κοπάδια της περιοχής.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι ανάστατοι από τα κρούσματα που εκδηλώθηκαν σε ζώα της περιοχής, εξέφρασαν τους φόβους τους για εξάπλωση της νόσου σε ολόκληρα κοπάδια και ζητούν από την Περιφέρεια, τους Δήμους και την Κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο βουλευτής, επισήμανε την έλλειψη προληπτικών μέτρων που θα απέτρεπαν την εμφάνιση κρουσμάτων και την εξάπλωση της νόσου. Για να τονίσει πως «η Περιφέρεια αδυνατεί να κάνει τα αυτονόητα, επικαλούμενη έλλειψη χρηματοδότησης. Παραδέχεται δε, ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι ψεκασμοί.  Αυτό δεν την καθιστά άμοιρη των ευθυνών της, θα πρέπει να απαιτήσει και να πιέσει με κάθε τρόπο από την κυβέρνηση να εγκρίνει κονδύλια για να υλοποιηθούν τα αναγκαία μέτρα και να συγκροτηθούν συνεργεία ψεκασμού για την καταπολέμηση του εντόμου.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επέμβασης αντίστοιχων καταστάσεων ούτε έχει μεριμνήσει για την κατάλληλη υποδομή (υπάρχει παντελής έλλειψη φαρμάκων και κτηνιάτρων). Την καλούμε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έστω και καθυστερημένα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας με καταστροφικά αποτελέσματα για τον κτηνοτροφικό κόσμο» κατέληξε ο βουλευτής επισημαίνοντας τα προτεινόμενα μέτρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1