ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Γιατί εξαιρείτε τα 3/4 των αγροτών από την επιστροφή φόρου πετρελαίου;

Δημοσίευση: 15 Νοε 2021 16:00

Τις τελευταίες ημέρες -αναφέρει δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βασ. Κόκκαλη- αρχικά διά του υπουργού Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, πλέον και διά στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, εξαγγέλθηκε το μέτρο της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο το 2022.

Όμως, ενώ η λήψη αυτού του μέτρου, ενώ είναι αρχικά σε θετική κατεύθυνση, -εξάλλου αποτέλεσε αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και είχε ήδη συνυπολογισθεί το κόστος του μέτρου αυτού στον προυπολογισμό του 2019 αφορώντας αυτονόητα τότε το σύνολο των αγροτών-, εντούτοις, τώρα η Κυβέρνηση με τη δική της μεροληπτική και εκλεκτική πολιτική και λογική, προτίθεται να προβεί σε επιστροφή του ΕΦΚ σε 220.000 αγρότες μόνο. Η επιστροφή δηλαδή να πραγματοποιείται με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι για παράδειγμα το είδος και η έκταση της καλλιέργειας, σε συνάρτηση με τις πραγματοποιηθείσες αγορές πετρελαίου και οι ωφελούμενοι της επιδότησης θα είναι 25.000 νέοι αγρότες έως 40 ετών, 170.000 αγρότες - μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών και 25.000 αγρότες - μέλη της συμβολαιακής γεωργίας.
Το σύνολο του αγροτικού κόσμου ήδη βρίσκεται απέναντί σας και το μήνυμα αυτό δεν έχετε τη δυνατότητα να το παρερμηνεύσετε ή να το αγνοήσετε, διότι σας το μεταφέρουν, όχι μόνο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη και οι κυβερνητικοί βουλευτές της επαρχίας. Σε όλους λοιπόν, και κυρίως στον κάθε αγρότη ανεξαρτήτως ηλικίας και ανεξαρτήτως συμμετοχής σε συνεταιριστικά σχήματα, που βιώνει καθημερινά τον αγώνα να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος παραγωγής και που προσφέρει στη χώρα τον ίδιο «πλούτο», την παραγωγή του, για ποιους λόγους εξαιρούνται τα 3/4 του αγροτικού κόσμου από το μέτρο αυτό και με βάση ποια κριτήρια επιλέξατε την προνομιακή μεταχείριση ορισμένων αγροτών. Ίσως είναι η στιγμή να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι πέραν του δημοσιονομικού κόστους, πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Και ο όρος κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να γίνεται πράξη και να μην αποτελεί κενό γράμμα, όπως στην περίπτωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος πρόσφατα σε ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή, απάντησε σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο: «Οι τελικές αποφάσεις για τις όποιες μεταβολές στη φορολογική πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική δικαιοσύνη στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας». Εφαρμόστε κ. Υπουργέ τη δική σας ρητορική, καταλήγει η δήλωση του βουλευτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass