Ο Γ. Λαμπρούλης στο πλευρό των Αγιωτών αγροτών

ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2021 16:00

«Την αγανάκτηση και οργή τους εξέφρασαν στη μαζική και μαχητική κινητοποίησή τους οι αγρότες του Δήμου Αγιάς, διεκδικώντας και απαιτώντας από την Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οξυμένα και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που τους οδηγούν στη συνεχόμενη συρρίκνωση του εισοδήματός τους και κατ’ επέκταση στην απόγνωση και στην αβεβαιότητα για το μέλλον, δηλαδή το δικαίωμά τους να μπορούν να μείνουν στα χωράφια τους, να τα καλλιεργούν και να παράγουν», αναφέρει ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης

μεταφέροντας τα αιτήματά τους με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία επισημαίνει: «Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που βιώνουν, σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτελούν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Κυβέρνηση προτίθεται να αφήσει εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης τα μήλα, τα κάστανα και τα αμύγδαλα. Ταυτόχρονα τα μήλα Αγιάς εξαιρούνται από τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για ενίσχυση από τις συνέπειες της πανδημίας και των μέτρων για τον κορονοϊό. Αφού είναι γνωστό ότι η όποια παραγωγή των μήλων πουλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές ή έμεινε αδιάθετη στα ψυγεία, στην ουσία στα χέρια των παραγωγών, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του εισοδήματός τους. Την ίδια ώρα η προκαταβολές που δόθηκαν για τον παγετό της 9ης Απριλίου είναι σε πολλές περιπτώσεις άδικες και εξευτελιστικές, αντί να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων που πρέπει να είναι ουσιαστικές. Τα ανωτέρω έρχονται να προστεθούν στα ήδη μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά και διαχρονικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΚΑΠ - Ε.Ε, με το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις τιμές του πετρελαίου, του αγροτικού και οικιακού ρεύματος, τις κατώτερες εγγυημένες τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, τις επιδοτήσεις που χορηγούνται με κριτήριο την έκταση της γης και των βοσκοτόπων και όχι με βάση την πραγματική παραγωγή και το πραγματικό ζωικό κεφάλαιο. Η δε επιστροφή φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι εμπαιγμός για τους αγρότες, μόλις 50 εκατομμύρια για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες την ώρα που οι κυβερνήσεις διαχρονικά δίνουν κάθε χρόνο πάνω από 370 εκατομμύρια σε μια χούφτα εφοπλιστές, ξενοδόχους, κλινικάρχες.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός αν αποτελεί πρόθεση της Κυβέρνησης να αφήσει εκτός συνδεμένης ενίσχυσης, μήλα, κάστανα και αμύγδαλα και τι μέτρα θα λάβει ώστε: Να ενταχθούν τα μήλα Αγιάς στα προϊόντα ενίσχυσης λόγω της πανδημίας. Να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων για τον παγετό της 9ης Απριλίου. Να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για σύνδεση της επιδότησης με την πραγματική παραγωγή και το πραγματικό ζωικό κεφάλαιο, μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλους τους αγρότες, κατώτερες εγγυημένες τιμές, αλλαγή του απαράδεκτου κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλα τα φυσικά αίτια και τις νόσους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass