«Κυβερνητικές υπεκφυγές για τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ...

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 16:00

Την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ερώτηση που κατέθεσε και συνυπογράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται χιλιάδες καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι της Λάρισας και όλης της χώρας, λόγω της υπέρμετρης αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοσιοποιεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επισημαίνει τα εξής:


«Στις 16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, θίγοντας το φλέγον ζήτημα της αδικαιολόγητης αναδρομικής αύξησης της τιμής του ρεύματος εξαιτίας των κακών χειρισμών της Κυβέρνησης, που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα, από τις συμπληρωματικές εκκαθαρίσεις ηλεκτρικού ρεύματος που λαμβάνουν από τα τέλη Αυγούστου. Μάλιστα, ζήτησα να ελεγχθούν οι υπερβολικές αυτές χρεώσεις και τα φαινόμενα χειραγώγησης της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και να αντιμετωπιστεί οριστικά το αυξημένο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος και ενέργειας, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί μας να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.
Στην απάντηση που λάβαμε, λοιπόν, ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι καθ΄ ύλην αρμόδια, μεταξύ άλλων, για τα αγροτικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, η εν λόγω επιτροπή «συστηματικά ερευνά τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία αποτελεί προτεραιότητά της, και έχει συστήσει ομάδα εργασίας με στελέχη και εμπειρογνώμονες, ακόμα και από το Harvard!»
Επίσης, σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) παρακολουθεί την πορεία των τιμών στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ωστόσο, εκεί τελειώνει και η «ουσιαστική ενημέρωση» που μας παρέχει, αφού, όπως επισημαίνεται επιγραμματικά «οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, και για τον λόγο αυτό δεν είναι σε θέση να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες, στο παρόν στάδιο».
Με άλλα λόγια, αφού μας εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τις αρμοδιότητές της, στη συνέχεια, εξαιρετικά φειδωλή, καταλήγει στο ότι δεν μπορεί να μας δώσει παραπάνω πληροφορίες, γιατί ακόμα «το ψάχνει»!
Επιπλέον, σχετικά με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Target Model, δήλωσε αναρμόδια και «πέταξε το μπαλάκι» στην ΡΑΕ.
Εν ολίγοις, μια «τρύπα στο νερό»!
Ενώ η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει τη ...«συστηματική έρευνά» της, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, παραμένουν οικονομικά εγκλωβισμένοι, από τις αναποτελεσματικές πολιτικές της Κυβέρνησης.
Προφανώς, μόλις οι παραγωγοί μας «καούν» ολοσχερώς, οι κυβερνώντες, θα επέμβουν για να ...σβήσουν, δήθεν, τη φωτιά... Υποκρισία!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass