Ζημιές και κάλπες για μελισσοκόμους

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 18:22

Περίπου 100 μελισσοκυψέλες θάφτηκαν στο νερό από τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, τόσο στην περιοχή της Τερψιθέας, όσο και στη Γιάννουλη (ΚΕΘΕΑ, Κιόσκι). Στις περιοχές αυτές, αρκετοί μελισσοκόμοι είχαν

τοποθετήσει τα μελίσσια τους και δεν πρόλαβαν να τα απομακρύνουν. Όσον αφορά την αποζημίωση της παραγωγής τους, πολλά θα εξαρτηθούν από την απόσταση στην οποία βρίσκονταν τα μελίσσια, καθώς ο ΕΛΓΑ δεν αποκλείεται να θεωρήσει υπαίτιους τους μελισσοκόμους για την τοποθέτηση, πλησίον του ποταμού, των κυψελών. Στο μεταξύ σε εκλογική τροχιά βρίσκεται τόσο ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας, όσο και η Ομοσπονδία Μελισσοκόμων Ελλάδας, με έδρα τη Λάρισα. Τέλος Ιανουαρίου τα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας θα οδηγηθούν στις κάλπες για την εκλογή νέας διοίκησης, ενώ μετά από πολλά χρόνια ο απερχόμενος πρόεδρος Κώστας Καλαπούτης δεν θα είναι υποψήφιος. Κάλπες θα στηθούν και για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, στις 12 Φεβρουαρίου. Εκεί, ακλόνητο φαβορί παραμένει ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Ντούρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass