«Ομικρον» και «Διομήδης» «πάγωσαν» τις κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 18:23

Η πανδημία του κορονοϊού και ιδιαίτερα η παραλλαγή «Όμικρον», αλλά και η κακοκαιρία «Διομήδης» που έπληξε τη Θεσσαλία, ανάγκασε την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων να μεταθέσει για τον Φεβρουάριο την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι οποίες

προγραμματίζονταν για το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Αν και τα στελέχη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Θεσσαλία συνεχίζουν τις ενημερωτικές επισκέψεις στα χωριά, εν τούτοις ο κίνδυνος μετάδοσης της παραλλαγής «Ο» και το γεγονός ότι ακόμη και γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές έχουν νοσήσει, τροποποίησαν το αγωνιστικό πρόγραμμα που είχε καταρτισθεί στη Νίκαια Λάρισας. Ακόμη αυτές τις ημέρες οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε κυρίως στην αγροτική οδοποιία στο πέρασμά του ο «Διομήδης». Από την άλλη, τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με το ενεργειακό κόστος και τα ακριβά λιπάσματα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη δυναμικής αντίδρασης του αγροτικού πληθυσμού.
Αντίδραση που λογικά θα πάρει τη μορφή καταλήψεων σε κτίρια αγροτικών Οργανισμών, όπως στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ θεωρείται δύσκολο να κλείσουν δρόμοι και εθνικές οδοί. Στο πλευρό των αγροτών έχουν δηλώσει ότι θα βρεθούν και οι κτηνοτρόφοι. Με ανακοίνωσή του μάλιστα, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου αναφέρει ότι θα στηρίξει τις αγροτικές κινητοποιήσεις για να προβάλει και τα δικά του προβλήματα που σχετίζονται με τις λειψές πληρωμές στις επιδοτήσεις, λόγω του προβλήματος με τους επιλέξιμους βοσκότοπους και της μη καταβολής οικονομικής ενίσχυσης, λόγω της πανδημίας. Πρόσφατα στο αγωνιστικό μέτωπο της ΠΕΜ προστέθηκαν και οι αμβυκούχοι, οι οποίοι εκφράζουν την αντίδρασή τους στην κυβερνητική βούληση να μετονομάσει το παραδοσιακό τσίπουρο σε «απόσταγμα φρούτων», εξέλιξη που θα αποτελέσει «ταφόπλακα για την αμπελοκαλλιέργεια, ιδιαίτερα της περιοχής του Τυρνάβου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass