Συντονίζονται οι πιστοποιημένοι γεωργικοί σύμβουλοι

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2022 18:24

Έτοιμοι να συμμετάσχουν στην εθνική πρόσκληση που θα ακολουθήσει για την πιστοποίηση και εγγραφή τους στο Μητρώο φορέων παροχής γεωργικών συμβούλων είναι οι 13 πιστοποιημένες δομές της Θεσσαλίας, οι οποίες επιλέγησαν σε πρώτη φάση από τον

ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για την παροχή στοχευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών στους παραγωγούς. Κάθε πιστοποιημένη δομή έχει στο ενεργητικό της συνεργαζόμενους γεωτεχνικούς, κυρίως γεωπόνους και μέσω της επικείμενης πρόσκλησης θα καταθέσουν ένα business plan για το είδος των υπηρεσιών που διατίθενται να προσφέρουν, π.χ. στην πολλαπλή συμμόρφωση, συμβουλευτική δικαιωμάτων, χρήση λιπασμάτων με στόχο τη μείωση των εισροών-εκροών και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής. Στη Θεσσαλία οι 13 δομές χωρίζονται γεωγραφικά ως εξής: 7 στη Λάρισα, 3 στην Καρδίτσα, 2 στη Μαγνησία και 1 στα Τρίκαλα. Με πρωτοβουλία μάλιστα λαρισινών δομών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, διαδικτυακά, πανελλαδική συνάντηση όλων των πιστοποιημένων δομών για την ανταλλαγή πληροφοριών και προτάσεων, ενόψει της έναρξης του τριετούς προγράμματος, που τοποθετείται περί τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλία ο μέσος όρος παροχής γεωργικών συμβούλων θα ανέρχεται στους 80 με 90 για κάθε σύμβουλο, ενώ θα υπάρξει πλαφόν και στη χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα. Εκτιµάται ότι µέσω του µέτρου θα δοθούν 120.000 δωρεάν συµβουλές στους γεωργούς (µε µέγιστο αριθµό τις 3 ανά αγρότη). Η επιδοτούµενη συµβουλευτική, µε κόστος έως 1.500 ευρώ ανά συµβουλή, θα παρέχεται µέσω αυτών των 112 πιστοποιηµένων επιχειρήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass