«Οι αγρότες θυμούνται κ. Τσίπρα»

ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2022 15:40

«Και μόνο το μέρος που διάλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας για να συναντηθεί με αντιπροσωπεία αγροτών προσφέρεται για να βγάλουν συμπεράσματα οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες στα μπλόκα, δίνοντας μάχη για την επιβίωσή τους», σημειώνει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία αγροτών, επισημαίνοντας: «Χωρίς τρακτέρ, να του χαλάνε τις φωτογραφίες, δίνοντας εξετάσεις εκεί που πρέπει και σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την άρνησή του να στηρίξει τις μορφές πάλης που αποφασίζουν συλλογικά οι αγρότες και «ενοχλούν» αυτούς που εκμεταλλεύονται τον μόχθο τους. Άλλωστε, οι αγρότες έχουν αρκετές δικαστικές διώξεις ακόμα και καρούμπαλα από τα κλομπ των ΜΑΤ, για τα μπλόκα που έστηναν επί κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Όσο για τις αντικυβερνητικές κορώνες και τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τα δήθεν μέτρα ανακούφισης, οι αγρότες γνωρίζουν καλά, πως τα προβλήματά τους είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, τη στρατηγική συνολικά της ΕΕ. Σε αυτή την πολιτική είναι δεσμευμένος με θέσεις και με έργα ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ποιος δεν θυμάται πως το κόστος παραγωγής πήγε στα ύψη, όταν καταργήθηκε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, (με το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει το κεφάλαιο με απαλλαγές δισεκατομμυρίων; Όλοι γνωρίζουν ότι οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και η ακρίβεια οφείλονται στο μπούκωμα των επιχειρηματικών ομίλων της «πράσινης ανάπτυξης» με δεκάδες δισ. ευρώ και στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, με την οποία συμφωνεί. Οι αγρότες θυμούνται τις συχνές καταστροφές στην παραγωγή τους, αφού ούτε με τη δική του κυβέρνηση, ούτε με τη σημερινή της ΝΔ προχώρησαν τα έργα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικά, αντιπλημμυρικά), αφού αυτά θεωρούνται «μη επιλέξιμα» από την ΕΕ.
Επιπλέον, ο σημερινός κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, υπάρχει από το 2011 και διατηρείται μέχρι σήμερα με όποιον πέρασε από το κυβερνητικό τιμόνι.
Οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από επίδοξους «σωτήρες», έξω από τους συλλογικούς αγώνες… Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε τους αγρότες σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass