Απλήρωτοι οι αμυγδαλοπαραγωγοί

Τον αποκλεισμό από τα ΠΣΕΑ καταγγέλλει η ΠΑΚ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2022 17:15

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, καταγγέλλει ότι «στα ΠΣΕΑ του 2019 δεν συγκαταλέγονται οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κυρίως της Π.Ε. Λάρισας, οι οποίοι υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή λόγω του παγετού εκείνης

της εποχής, καθώς και ότι εδώ και σχεδόν τρία (3) χρόνια, δεν τους χορηγήθηκε συμπληρωματική ενίσχυση, όπως τους υποσχέθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, λαμβάνοντας μόνο τα ψίχουλα των 80 ευρώ/στρέμμα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η κατάφωρη αδικία προς τους συγκεκριμένους παραγωγούς-καλλιεργητές».
Παράλληλα, η ΠΑΚ Θεσσαλίας καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Περιφέρειας, αλλά και τη λαλίστατη, όπως αναφέρει, για άλλες υποθέσεις, Περιφερειακή Αρχή, καθώς και τους δημάρχους, να προστρέξουν και να πιέσουν και αυτοί στην κατεύθυνση της δικαίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών.
Σύμφωνα με την ΠΑΚ Θεσσαλίας, «με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με την οποία ο Οργανισμός καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης για τις ΚΟΕ «Ετήσιο 2019» (τα λεγόμενα ΠΣΕΑ), από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 έως και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, για το σύνολο των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, παγετοί, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2019, να αναφέρουμε ότι δυστυχώς μέσα στα προϊόντα προς ενίσχυση ΔΕΝ συγκαταλέγονται τα αμύγδαλα. Κατά συνέπεια οι Θεσσαλοί αμυγαλοπαραγωγοί που έλαβαν τα ψίχουλα των 80 ευρώ/στρέμμα, μέσω de minimis, τον Δεκέμβριο του 2019, μένουν και πάλι «εκτός νυμφώνος», με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η κατάφορη αδικία προς τους συγκεκριμένους παραγωγούς-καλλιεργητές. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι για οι ενισχύσεις de minimis είχαν σχεδιαστεί να δοθούν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και μάλιστα στο ποσό των 300 ευρώ/στρέμμα, αλλά μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης το 2019 και την ανάληψη του Υπουργείου από τον κ. Μάκη Βορίδη, φτάσαμε στη μειωμένη χορήγηση των 80 ευρώ/στρέμμα, όπως προαναφέραμε, τον Δεκέμβριο του 2019.
Η ΠΑΚ Θεσσαλίας καλεί έστω και αυτήν την στιγμή, έστω και στο παρά πέντε, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να συναισθανθεί το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουν οι αμυγδαλοπαραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειές τους υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή για τουλάχιστον 4 συνεχόμενα χρόνια και να πράξει τα δέοντα. Παράλληλα, καλεί και τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Περιφέρειάς μας, αλλά και τη λαλίστατη (για άλλες υποθέσεις) Περιφερειακή Αρχή, καθώς και τους δημάρχους, να προστρέξουν και να πιέσουν και αυτοί στην κατεύθυνση της δικαίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass