Λιγότερο καλαμπόκι φέτος

Παρά την πολύ καλή τιμή και τις ...ευοίωνες προοπτικές λόγω Ουκρανίας

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2022 17:35

Παρά την πολύ καλή τιμή που απολαμβάνει μέχρι και σήμερα το καλαμπόκι και τις ευοίωνες προοπτικές που προκαλεί η Ουκρανορωσική κρίση, οι Θεσσαλοί παραγωγοί εμφανίζονται απρόθυμοι να καλλιεργήσουν αρκετά στρέμματα τη φετινή σεζόν, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ, Παναγιώτη Καλφούντζο, «από τις εαρινές εκτατικές καλλιέργειες, το βαμβάκι φαίνεται να κερδίζει έδαφος τόσο από το καλαμπόκι, όσο και από την ντομάτα, μιας και παρουσιάζει τα λιγότερα έξοδα. Ουσιαστικά αυτοί που θα καλλιεργήσουν καλαμπόκι, είναι όσοι έχουν εύκολη πρόσβαση σε νερό, όπως είναι οι παραπήνειες περιοχές των Τεμπών (π.χ. Ομόλιο) ή των Τρικάλων (Πηνειάδα, Μάνδρα) ή στη Γλαύκη λόγω του τοπικού Ταμιευτήρα. Ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας σχετίζεται με την ανησυχία των παραγωγών για τον χρόνο εξόφλησής τους από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι λόγω της εκτίναξης των τιμών των ζωοτροφών, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ρευστότητας».
Να σημειωθεί ότι πέρυσι ο ΘΕΣΓΗ εμπορεύτηκε περί τους 2.000 τόνους καλαμποκιού. «Είναι νωρίς ακόμη να προσδιορίσουμε σε ποσοστό την απώλεια του καλαμποκιού. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέσα στον μήνα» καταλήγει ο Π. Καλφούντζος.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass