Αναγκαία η συνέχιση των ψεκασμών

Κατά του ευρυτόμου στην αμυγδαλιά

Δημοσίευση: 26 Απρ 2022 15:39

Συστάσεις για την αποφυγή του ευρυτόμου στην καλλιέργεια της αμυγδαλιάς δίνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου του Βόλου. Όπως καταγράφεται από παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς υπαίθρου, συνεχίζεται η έξοδος του

ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του Ν. Μαγνησίας. Επίσης, συνεχίζεται η έξοδος του ευρυτόμου σε Καλαμάκι, Καστρί, Αμυγδαλή Νίκαια Ν. Λάρισας, Συκούριο, Αμπελώνα και Δομένικο Ελασσόνας. Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο, το ευρύτομο είναι ο σημαντικότερος εχθρός της αμυγδαλιάς, έχει μία γενεά το έτος και προκαλεί μεγάλη απώλεια της παραγωγής. Μοιάζει με μαύρο φτερωτό μυρμήγκι και διαχειμάζει ως ανεπτυγμένη προνύμφη μέσα στα προσβεβλημένα αμύγδαλα, που συνήθως παραμένουν μουμιοποιημένα στο δέντρο. Οι συστάσεις του Περιφερειακού Κέντρου περιλαμβάνουν τη συνέχιση των ψεκασμών στις πρώιμες και όψιμες περιοχές των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας για την καταπολέμηση του ευρυτόμου της Αμυγδαλιάς. Επανάληψη των ψεκασμών ανά 7-8 ημέρες μέχρι και τη σκλήρυνση του ενδοκαρπίου. Οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας, που έχουμε τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες, διότι τότε έχουμε τη μεγαλύτερη έξοδο των ακμαίων του ευρυτόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass