Αδικος ο υπολογισμός αποζημιώσεων σιτηρών

Οι προσδοκίες των παραγωγών και οι εκτιμήσεις για τις τιμές

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2022 15:00

Απολύτως δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των παραγωγών σιτηρών του κάμπου, σχετικά με την αποζημίωση των χαλαζόπληκτης σοδειάς τους κι αυτό γιατί εάν εφαρμοστεί ο αναχρονιστικός Κανονισμός του ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν με το μέσο όρο πενταετίας, που σημαίνει στα σιτηρά θα

δοθούν 22 λεπτά και στο κριθάρι 17 λεπτά, όταν ήδη η αγορά φέτος άνοιξε με τιμές 46 λεπτών το κιλό για το σκληρό και 32 για το κριθάρι. Εάν αναλογιστούμε και τα διπλάσια καλλιεργητικά έξοδα που έγιναν φέτος, καταλαβαίνει κανείς το οικονομικό αδιέξοδο των παραγωγών. Πριν το χαλάζι, τα πρώτα μηνύματα από όσα χωράφια είχαν προλάβει να αλωνιστούν στη Θεσσαλία έδειχναν αυξημένες έως και 20% τις αποδόσεις στα ποτιστικά χωράφια και πολύ χαμηλότερες αποδόσεις λόγω της ανομβρίας, στα ξηρικά.
Όσον αφορά στις τιμές, τα 44 με 46 λεπτά το κιλό αναλόγως της ποιότητας, του ομίλου Μάρκου εξακολουθούν να δίνουν τον τόνο στην αγορά, αν και όσο περνούν οι μέρες και μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν στον κάμπο, όλοι συμφωνούν ότι μία τιμή γύρω στα 50 λεπτά είναι εφικτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass