Οι κρίσεις αποδυνάμωσαν τους αμπελοκαλλιεργητές

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΕ Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2022 16:12

Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, κα Στέλλα Μπίζιου, ζητώντας μέριμνα για την ενίσχυση του εισοδήματος των αμπελοκαλλιεργητών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά εξωγενών προκλήσεων που αυξάνουν το κόστος παραγωγής, ενώ έχει μειωθεί η ζήτηση των προϊόντων τους.


Η Λαρισαία βουλευτής, προωθώντας τα αιτήματα των μελών του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, ενημέρωσε τον Υπουργό για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί, η πανδημία της Covid-19 και πρόσφατα η ενεργειακή κρίση με τις ανατιμήσεις στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στα καύσιμα, προβλήματα που έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στο αμπελουργικό εισόδημα.
«Στον Νομό της Λάρισας υπάρχουν 3.245 εκμεταλλεύσεις, με καθοριστική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, στην περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής και φυσικά στην αγορά εργασίας, τυχόν δε οικονομική κατάρρευση των παραγωγών αυτών θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες και σε άλλους τομείς και επαγγελματίες», τονίζει στην αναφορά της η κα Μπίζιου.
«Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαίο η αμπελοκαλλιέργεια οινοσταφύλων να ενταχθεί στα ειδικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που έλαβε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του β’ πυλώνα της ΚΑΠ», καταλήγει η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1