Καλαμπάκα: Η πόλη της Τρούφας

ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2022 21:25

ΤΡΙΚΑΛΑ
Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν ομόφωνα (μειοψήφησαν δύο). Η απόφαση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αφορά την ονομασία της Καλαμπάκας ως «Πόλη της Τρούφας», αφού πρόκειται για μία περιοχή που διαθέτει αποθέματα του ανεπανάληπτου και πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού, ενώ ταυτόχρονα, ως περιοχή με υψηλή τουριστική δραστηριότητα, διαθέτει τις υποδομές για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σχετικών με την τρούφα.


Πρόκειται για δράσεις, οι οποίες μπορούν να περιλάβουν το σύνολο σχεδόν των παραγοντικών τομέων της περιοχής (εστίαση, ξενοδοχεία, εμπόριο, κ.λπ.), με αποτέλεσμα τη διάχυση των ωφελημάτων στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Είναι μία απόφαση που, εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να καταστήσει την Καλαμπάκα σημείο αναφοράς, όχι μόνο εξαιτίας των Μετεώρων, που είναι ούτως ή άλλως το μεγάλο τους πλεονέκτημα, αλλά και εξαιτίας μιας συμπληρωματικής φυσιογνωμίας που αποκτά και η οποία σηματοδοτεί τη δυνατότητα εναλλακτικών δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη, με επίκεντρο την τρούφα. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από πρόταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, η οποία συζητήθηκε με θεσμικούς φορείς της πόλης, την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου και κατέληξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο την υιοθέτησε συντριπτικά.

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass