Τον Σεπτέμβριο ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2022 10:25

ΑΘΗΝΑ
«Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει επίσημα η διαβούλευση για την επικαιροποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Πρέπει τολμηρά όλοι να σταθούμε απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται, καθώς τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει» σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τις φυτικές ζημιές από τη νεκρωτική ίωση.


Ο υπουργός απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ιλχάντ Αχμέτ, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές καπνών, βαμβακιού, ηλίανθου, καλαμποκιού στη Θράκη, ανέφερε πως μόλις τελειώσει η περίοδος της συγκομιδής, τους επόμενους δύο μήνες θα δούμε την έκταση των ζημιών. Δυστυχώς, είπε, η νεκρωτική ίωση είναι δύσκολη στην αντιμετώπισή της και βασίζεται στην εφαρμογή μέτρων πρόβλεψης.
Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε σχετικά με τα καπνά ότι οι δυνατότητες της χώρας -αφού σήμερα δεν εντάσσονται στις αποζημιώσεις του Κανονισμού του ΕΛΓΑ- είναι να υπάρξουν κρατικές οικονομικές ενισχύσεις, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είτε η λεγόμενη ενίσχυση de minimis, ουσιαστικά δηλαδή η ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.
Μακάρι, είπε ο υπουργός «το τελικό αποτέλεσμα να είναι μικρότερο από τη ζημιά που αυτή τη στιγμή διαφαίνεται» και «σε περίπτωση, το Υπουργείο όπως κάνει σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει, για να στηρίξει τους αγρότες μας».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχαν Αχμέτ, δήλωσε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να συμμετάσχει στη διαβούλευση για την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Σημείωσε πως το de minimis έχει το καλό ότι είναι ενίσχυση εισοδήματος, αλλά υπόκειται σε φόρο και ανεβάζει το εισόδημα των αγροτών με αποτέλεσμα να φορολογηθούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass