Ομαλά -παρά τον καύσωνα- τα ποτίσματα στον κάμπο

Αποδίδουν η συνεργασία των Αρχών και τα έργα υποδομών

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2022 15:58

Χάρη στην καλή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας για τη σωστή και δίκαιη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της Λίμνης Πλαστήρα, τα έργα υποδομής που έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις απώλειες νερού και στα συστήματα ευφυούς Γεωργίας που εφαρμόζουν οι

περισσότεροι συνεταιρισμοί, τα ποτίσματα στον θεσσαλικό κάμπο εξελίσσονται ομαλά, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρη Τσιουρή «τα ποτίσματα διενεργούνται χωρίς προβλήματα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες -από το δίκτυο- περιοχές. Αυτές τις ημέρες ποτίζονται τα τελευταία καλαμπόκια και η ντομάτα και έτσι όλο τον Αύγουστο θα δώσουμε έμφαση στο βαμβάκι και το τριφύλλι (το οποίο θα χρειαστεί νερό και τον Σεπτέμβριο). Αν βοηθήσει ο καιρός και έχουμε ένα πότισμα τη βδομάδα θα είμαστε πανευτυχείς» δηλώνει ο κ. Τσιουρής, με αφορμή και το υψηλό ενεργειακό κόστος που επιβαρύνει οικονομικά τους αρδευτές. Το ευτύχημα για τους Λαρισαίους παραγωγούς είναι ότι η στάθμη στη Λίμνη Πλαστήρα (από όπου παίρνουν νερό) είναι διαρκώς πάνω από το όριο επιφυλακής (στα 788 μέτρα ήταν την Τρίτη), ενώ τις τελευταίες μέρες στάλθηκε στον νομό Λάρισας από το εργοστάσιο της λίμνης από 1,7 έως 1,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος σημείωσε προ ημερών πως «με το ανώτατο όριο του 1.900.000 m3 αρδευτικού νερού θα συνεχιστεί και την τρέχουσα εβδομάδα η εκταμίευση από τη Λίμνη Πλαστήρα. Η ποσότητα αυτή ‘’φεύγει’’ λαμβάνοντας υπόψιν τις καλλιεργητικές ανάγκες και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και θα συνεχίσουν να επικρατούν στην περιοχή. Στόχος μας είναι η επάρκεια αρδευτικού νερού, ώστε οι Δήμοι μέσω φραγμάτων κα αντλιοστασίων αρμοδιότητάς τους να το κατευθύνουν μέχρι τα καταληκτικά σημεία. Και βέβαια πάντοτε με βάση την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων της Λίμνης Πλαστήρα από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass