Εργάτες γης από το …Βιετνάμ!

ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ 35.000 ΕΡΓΑΤΕΣ - ΤΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2022 15:31

Την έντονη δυσφορία των αγροτών του νομού Λάρισας για τον τρόπο και τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία, κατανεμήθηκε το ποσό των 26,2 εκατ. ευρώ, από το Αποθεματικό Κρίσης της Κομισιόν, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ουκρανικής κρίσης στον αγροτικό τομέα,

μετέφερε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, σε συνάντησή τους στο Υπ. ΑΑΤ.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, επισήμανε στον Υπουργό τις ανισότητες και τη διάκριση μεταξύ ομοειδών προϊόντων, που δημιουργούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, καθώς ωφελούνται 20.346 αγρότες, από το σύνολο των 500.000 αγροτών σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που οι συνέπειες της ουκρανικής κρίσης, καθιστούν προβληματική τη γενικότερη διάθεσή τους.
Σημειώνεται, ότι η ενίσχυση αφορά παραγωγούς μέλη Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) του τομέα των οπωροκηπευτικών, που υλοποιούν δράσεις στον στόχο «Περιβάλλον» σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έτους 2022, αμπελοκαλλιεργητές οινοποιήσιμων αμπελώνων, των νησιών Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους και τους βιο-καλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού και οινοποιήσιμων αμπελώνων, κορινθιακής σταφίδας και ξηρής σουλτανίνας.
Ο κ. Γεωργαντάς, από την πλευρά του, εξήγησε τη σκοπιμότητα ενίσχυσης των βιολογικών, υπογραμμίζοντας, ότι τα βιολογικά περιβαλλοντικά προϊόντα, καλύπτουν μόλις το 9% του συνολικού ποσοστού παραγωγής στη χώρα και θα πρέπει έως το 2027 να φτάσουν στο 25%.
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Στη συνάντηση των δύο ανδρών, τέθηκε και το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τη νέα περίοδο 2023 - 2027, με τον κ. Κέλλα να εστιάζει στην αναγκαιότητα συνέχισης καταβολής της για τα μήλα, τονίζοντας πως οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την ουκρανική κρίση και την έλλειψη αγορών για τη διάθεση των προϊόντων τους.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε τον Λαρισαίο πολιτικό, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς Υπ.ΑΑΤ, για τη συμπερίληψη στη συνδεδεμένη ενίσχυση όλων των παλαιών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και τα μήλα, ενώ έχουν υποβληθεί και οι φάκελοι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.
ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ
Ακολούθως, ο κ. Κέλλας έθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, το τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζει το σύνολο του αγροτικού κόσμου, αλλά και η βιομηχανία, με την έλλειψη εργατικών χεριών και εργατών γης, με αποτέλεσμα καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων να μένουν ασυγκόμιστες.
Ο κ. Γεωργαντάς, ενημέρωσε τον αν. γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, ότι είχε συνάντηση για το ζήτημα, με τον πρέσβη του Βιετνάμ, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, ώστε να έρθουν στην Ελλάδα 35.000 εργάτες γης από την ασιατική χώρα, ενώ επανέλαβε ότι δόθηκε παράταση στους ήδη υπάρχοντες εργάτες γης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass