Η Agrotica στην αιχμή των εξελίξεων της πρωτογενούς παραγωγής

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ 29η ΕΚΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2022 16:30

«Η διοργάνωση της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica στον χώρο της ΔΕΘ συνιστά ένα από τα κορυφαία γεγονότα για την πρωτογενή παραγωγή και τον ευρύτερο οικονομικό κύκλο που εδράζεται σε αυτή.


Παραμένει επί σειρά ετών οδηγός των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τον αγροτικό εξοπλισμό, τα μηχανήματα, τα εφόδια, αλλά και τις υπηρεσίες προς τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Χαίρομαι γιατί είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και να συνομιλήσω με εκθέτες και παραγωγούς και από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Λάρισα.
Κυρίως δε γιατί διαπιστώνω ότι ο δυναμισμός του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου, παρά τις αντιξοότητες που επιβάλλει η έξωθεν προερχόμενη ενεργειακή κρίση, παραμένει ισχυρός.
Μας δίνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής, αλλά και αφορμές για να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας θα κερδίζουν υπεραξία, η οποία, όμως, θα επιστρέφει στον παραγωγό και στον τόπο».
Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από την 29η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που μετέβη στη συμπρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Agrotica περιηγήθηκε στα περίπτερα και συνομίλησε με εκθέτες, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τη Θεσσαλία και τη Λάρισα, που παρουσίαζαν αγροτοκτηνοτροφικά μηχανήματα, εργαλεία, πάσης φύσεως εξαρτήματα και υλικά που χρησιμοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή.
Στην Agrotica φιλοξενούνται και περίπτερα εκθετών με υπηρεσίες προς τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, καθώς διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και δράσεις εφαρμόζονται για την ενίσχυση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεών τους.
Ο πρόσφατος αναπτυξιακός νόμος, αλλά, κυρίως, τα πιο στοχευμένα προγράμματα των σχεδίων βελτίωσης και των νέων αγροτών, προκαλούν το αυξημένο ενδιαφέρον των αγροτών για την αναζήτηση του κατάλληλου εξοπλισμού και την αξιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ιδιαίτερη θέση στην έκθεση κατέχουν τα stand του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των Οργανισμών που εποπτεύει, όπου μπορεί ο επισκέπτης της έκθεσης να ενημερωθεί αναλυτικά για όλες τις δράσεις που υλοποιούνται με σκοπό τη στήριξη της πρωτογενούς δραστηριότητας.
Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παραγωγούς που επισκέφθηκαν την έκθεση, με σκοπό να διερευνήσουν τις προτάσεις που παρατίθενται στα περίπτερα και να συζητήσει μαζί τους εφ’ όλης της ύλης για το παρόν και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass