B. ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Επικίνδυνη η «σιωπή» του Υπουργείου για τη νέα ΚΑΠ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2022 13:30

«Η επικίνδυνη και ανεύθυνη «σιγή ιχθύος» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νέα ΚΑΠ «τινάζει στον αέρα» τον προγραμματισμό των καλλιεργειών για τη νέα χρονιά», σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.


Ο κ. Κόκκαλης προσθέτει επίσης πως «σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Κανονισμό, από την 1η Ιανουαρίου 2023, είναι υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη η εφαρμογή των Οικολογικών Σχημάτων, παρέμβαση που αφορά χειμερινά σιτηρά και ψυχανθή. Παρόλο που διανύουμε την περίοδο σποράς τους, από το ΥΠ.Α.Α.Τ. υπάρχει σχεδόν μηδενική ενημέρωση προς τους παραγωγούς που βρίσκονται σε πλήρη άγνοια, με αποτέλεσμα να καθυστερείται ο προγραμματισμός των καλλιεργειών τους.
Η ελλιπής επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε σύγχυση και έκδηλη ανησυχία, καθώς σε περίπτωση μη ορθής εφαρμογής των παρεμβάσεων κινδυνεύουν να απωλέσουν έως και το 30% των ενισχύσεων προηγούμενων ετών.
Η πίεση του χρόνου για τη σπορά των καλλιεργειών σε συνδυασμό με τη άγνοια για τη νέα ΚΑΠ πολλαπλασιάζει την αγωνία των αγροτών και καθιστά επιτακτική ανάγκη την κατεπείγουσα επίσημη πληροφόρησή τους από το αρμόδιο Υπουργείο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass