Οικονομική «ένεση» για αμπελουργούς τα καζαναριά

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2022 16:07

Σε παραδοσιακό αποστακτήριο του Τυρνάβου, βρέθηκε και φέτος, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με την ευκαιρία της απόσταξης, για την παραγωγή του πλέον παραδοσιακού προϊόντος της επαρχίας, του τσίπουρου. Ο Λαρισαίος πολιτικός, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, παρακολούθησε, αλλά και συμμετείχε στη διαδικασία της απόσταξης και την… ιεροτελεστία των καζαναριών, που καλά κρατεί στις μέρες μας.
Οι Τυρναβίτες αποσταγματοποιοί και αμπελουργοί, φιλοξένησαν τον κ. Κέλλα, αναγνωρίζοντας τις καθοριστικές παρεμβάσεις του στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή αποσταγματική περίοδος. Υπενθυμίζεται, ότι διατηρήθηκε το καθεστώς των τεσσάρων διημέρων και για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών, εξέλιξη θετική, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, που παρατηρείται υπερπαραγωγή στα οινοποιήσιμα σταφύλια, ενώ αυξήθηκε ο χρόνος απόσταξης (καζανιά) από 3 σε 3,5 ώρες, όπως και η τελική ποσότητα του προϊόντος.
Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κέλλας ανέφερε:
«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα πρόσκληση φίλων αμπελουργών αμβυκούχων, να παρακολουθήσω και φέτος τη μυσταγωγία του “καζαναριού” για την παραγωγή τσίπουρου. Τα “καζαναριά” συνιστούν οικονομική ένεση για τους αμπελουργούς και την αμπελοκαλλιέργεια συνολικά, αλλά αποτελούν και σημαντική και ασφαλή διέξοδο για την αποσυμφόρηση της αγοράς. Η ποιότητα και η δυναμική του τσίπουρου Τυρνάβου είναι γνωστή στην ελληνική και διεθνή αγορά. Αποτελεί προϊόν αναγνωρισμένης γεωγραφικής προέλευσης, το οποίο χαρακτηρίζει τον Τύρναβο, στηρίζει την αμπελοκαλλιέργεια και συνιστά σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1