Ζητά πλήρη λειτουργία του συστήματος «Aρτεμις 2.0»

Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Λ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2022 13:50

Ερώτηση για τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος, κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αναδεικνύοντας στην Κυβέρνηση το πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου για περιορισμό των νοθεύσεων και των ελληνοποιήσεων, που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας.


Στην ερώτηση τονίζεται πως για το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, σειρά κτηνοτροφικών Φορέων έχουν απευθύνει σχετικές επιστολές, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).
Οι Φορείς εστιάζουν στην εφαρμογή “Άρτεμις 2.0”, που έχει υλοποιήσει ο “ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ” και δούλευε πιλοτικά με επιτυχία στη Θεσσαλία για δύο χρόνια.
Η λειτουργία της εφαρμογής έχει σταματήσει και -παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ολοκλήρωσης του συστήματος, με τους κτηνοτρόφους να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους για την κυβερνητική ολιγωρία και τη μη λειτουργία του συστήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η γραμματέας της Κ.Ο. μαζί με τους συνυπογράφοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητά από την Κυβέρνηση ξεκάθαρες απαντήσεις για την άμεση και πλήρη λειτουργία του συστήματος “Άρτεμις 2.0”.
Η Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την κατάθεση της Ερώτησης, επισήμανε με έμφαση πως «σε μια κρίσιμη συγκυρία για την κτηνοτροφία, που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, με το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί, αποτελεί χρέος της Πολιτείας να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους. Η ύπαρξη ενός αξιόπιστου συστήματος ιχνηλάτησης στη ζώνη του γάλακτος, προκειμένου να μπει τέλος στη “αιμορραγία” των νοθειών και των παράνομων ελληνοποιήσεων, είναι επιτακτική ανάγκη.
Το ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού προτείνει μια στοχευμένη δέσμη ρεαλιστικών λύσεων, άμεσης εφαρμογής, για τη θωράκιση των αγροτών και κτηνοτρόφων απέναντι στην ιλιγγιώδη ακρίβεια.
Θέτουμε ξανά την αξιοπρέπεια και ευημερία της Αγροτιάς στην προμετωπίδα του προγράμματός μας, ζητώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για να κάνουμε μαζί τη δημοκρατική ανατροπή που θα αφυπνίσει αναπτυξιακά την παραμελημένη ελληνική ύπαιθρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass