Η εξέλιξη των εαρινών καλλιεργειών

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2023 11:37

Με αντίπαλο τον καιρό και κυρίως στις βροχοπτώσεις ξεκίνησε η φύτευση από τις πρωιμότερες περιοχές στον καπνό της Ελασσόνας. Οι καπνοπαραγωγοί δυσκολεύονται με τις βροχοπτώσεις στις εργασίες τους, ενώ η αύξηση στα συμβόλαια από 4,5 ευρώ σε 4,80 χαρακτηρίζεται μικρή, λόγω

του αυξημένου κόστους παραγωγής. Πανελλαδικά ο μπασμάς δείχνει να έχει τη μεγαλύτερη μείωση σε σύγκριση με την ποικιλία Κατερίνης που παρουσιάζει μία ελαφριά πτώση, ενώ πρόβλημα φαίνεται να έχει και η ποικιλία «Βιρτζίνια», στην οποία αν δεν προχωρήσει η εκμηχάνιση, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στο μέλλον. Στο βερίκοκο, όπως είναι γνωστό, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα καρπόπτωσης. Η συλλογή δείχνει να είναι πρωιμότερη σε σχέση με άλλες χρονιές. Δυναμικά μπαίνει και το ροδάκινο στην παραγωγή. Στο συμπύρηνο η συλλογή θα ξεκινήσει προς τα τέλη Ιουνίου, στο επιτραπέζιο μετά από 10-15 μέρες. Και στο κεράσι η παραγωγή είναι όψιμη, με σημαντικές απώλειες λόγω των βροχοπτώσεων και του ανοιξιάτικου παγετού που επηρέασε σημαντικά την καρποφορία. Λόγω βροχής, οι πρώιμες ποικιλίες σκίστηκαν, αλλά φαίνεται ότι δεν θα γλιτώσουν ούτε οι όψιμες ποικιλίες που βρίσκονται λίγο πριν το στάδιο του κοκκινίσματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass