Πληρωμές για μέλι και αχλάδια

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την απώλεια εισοδήματος λόγω Ουκρανίας

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 8:20

Μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την έκδοση της σχετικής απόφασης στις 12.5.2023 για τη στήριξη των παραγωγών, που επλήγησαν από την αύξηση του κόστους παραγωγής (και ιδίως από την αύξηση του κόστους ενέργειας, φυτοπροστασίας, θρέψης φυτών) με συνακόλουθη τη μείωση του εισοδήματός τους, ως αποτέλεσμα της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία και της διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αναγκαίοι έλεγχοι και εκδόθηκαν οι εντολές πληρωμής των 38.000 περίπου δικαιούχων ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές που έγιναν και αφορούν τον Νομό Λάρισας είναι μελίσσια (της επικράτειας, κυρίως στις Π.Ε. Ηρακλείου, Χανίων, Αιτωλοακαρνανίας, Χαλκιδικής και Λάρισας), αχλάδια (επικράτειας, κυρίως στις Π.Ε. Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας και Ημαθίας). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, «από το τέλος Μαρτίου και μέχρι σήμερα τα σχετικά ποσά που καταβλήθηκαν ξεπέρασαν τα 450 εκατ. ευρώ και αφορούν πάνω από 270.000 αγρότες σε όλη τη χώρα. Η διενέργειά τους αποτέλεσε τη συνεπή και έμπρακτη ανταπόκριση της Κυβέρνησης, μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας, στα θέματα αυξημένου κόστους και προβλημάτων στο εισόδημα των αγροτών από την ουκρανική κρίση και συνέβαλαν στην ενίσχυση της ρευστότητας στην περίοδο που αγρότες έχουν αυξημένες ανάγκες για την καλλιεργητική και παραγωγική τους διαδικασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass