Οδηγίες διαχείρισης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων

ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2023 14:10

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους- κατόχους καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, επιχειρήσεων καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους, χώρων αποθήκευσης γεωργικών φαρμάκων, σχετικά με τη διαχείριση των συσκευασιών των σκευασμάτων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και βιοκτόνων, που εκτέθηκαν ή είναι ακόμη εκτεθειμένες σε λιμνάζοντα ύδατα στις πλημμυρισμένες περιοχές για τις εξής ενέργειες:
Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι παρακάτω συσκευασίες: Μη χρησιμοποιημένες συσκευασίες αδιαπέραστες από το νερό αλλά με αλλοιωμένη ετικέτα. Χρησιμοποιημένες συσκευασίες που εκτέθηκαν στο νερό. Συσκευασίες με υλικό διαπερατό από το νερό (χάρτινη εξωτερική συσκευασία με το γεωργικό φάρμακο σε μορφή σκόνης σε πλαστικό σακουλάκι, κλπ).


Οι παραπάνω συσκευασίες θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένους χώρους με ελεγχόμενη πρόσβαση και με επαρκή εξαερισμό, με σκοπό την τελική τους διάθεση σε αδειοδοτημένους αποδέκτες (φορείς διαχείρισης αποβλήτων), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε ότι κατά τον χειρισμό τους, οι ανωτέρω συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνα χημικά απόβλητα, γι’ αυτό και θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέσα προσωπικής προστασίας των ατόμων που τα συλλέγουν ή τα μεταφέρουν. Ειδικότερα, είναι απαραίτητη η χρήση των μέσων ατομικής προστασίας (γάντια νιτριλίου, φόρμα μιας χρήσης, μάσκες), τα οποία αναγράφονται και στα τεχνικά δελτία ασφαλείας φυτοπροστατευτικών προϊόντων και βιοκτόνων.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε σκευάσματα που είναι υποκαπνιστικά ή ενεργοποιούνται σε διάλυση με νερό και δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με το νερό, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων. Ενδεχόμενη διασπορά τους στο περιβάλλον θα αποτελέσει κίνδυνο για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων και βιοκτόνων δεν πρέπει να διοχετευθεί στα λιμνάζοντα νερά, στην ύπαιθρο ή στο νερό των ποταμών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΣΥΦ θα διαθέτει τις προσεχείς μέρες κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας για τη διαδικασία συλλογής των συσκευασιών. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την ΠΕ Λάρισας να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2413-511143 και 2413-511119.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass