Ακρως επιτυχημένη η 9η Γιορτή Ελιάς στους Γόννους

* Ο πράσινος «χρυσός» στο μικροσκόπιο των επιστημόνων -Αναλύθηκαν τα οφέλη και τα προβλήματα των καλλιεργειών

Δημοσίευση: 20 Νοε 2023 13:34

Παρουσία παραγωγών, πολιτικής, περιφερειακής, δημοτικής αρχής και κόσμου πραγματοποιήθηκε η «9η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς» στους Γόννους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή με παράθεση εδεσμάτων με λάδι και ελιά από τη μαθητεία μαγείρων της ΔΥΠΑ Λάρισας, καθώς και από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γόννων «ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΕΣ».

Η εκδήλωση περιελάμβανε δρώμενα με θέμα το μάζεμα και τη διαδικασία έκθλιψης του καρπού της ελιάς και χορούς από το παιδικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου - Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, υπό την καθοδήγηση της κ. Κουκουθάκη. Προηγήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, τον βουλευτή Χαρακόπουλο Μάξιμο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Διαχείρισης Υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιώργο Λαδόπουλο, τον εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών Γιάννη Κοντογιάννη, την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαρία Κωστή και τον νεοεκλεγέντα τοπικό σύμβουλο Γόννων Δημήτρη Δημερά. Στη συνέχεια ο Χρήστος Τσαντήλας, πρ. διευθυντής Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Δημήτρης Σταυρίδης, αν. διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας και ο Αλέξανδρος Τσιτούρας γεωγράφος του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την καλλιέργεια της ελιάς σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, δάκος της ελιάς και αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στην καλλιέργεια της ελιάς.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. - Δήμο Τεμπών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φορείς της περιοχής, παραγωγούς και εθελοντές.
Την 9η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς τίμησαν με την παρουσίας τους μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σίμος, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Καραναστάσης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Δημήτρης Τσέτσιλας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1